Решење за Јат за два месеца

Министар инфраструктуре Милутин Мркоњић оптимиста

Милутин Мркоњић (ФоНет)

       БЕОГРАД,  (ФоНет) – Министар инфранструктуре Србије Милутин Мркоњић најавио је  да ће у наредна два месеца сигурно бити пронађено решење за Јат Ервејз, прецизирајући да ће до краја године бити познато "куда иде" национални авиопревозник, због чега запослени у тој компанији не би требало да брину.

       У понедељак у поноћ истиче рок за продају Јат Ервејза, а у игри су два озбиљна купца, међу којима је један из Европске уније, али да још нико није предао тендерску документацију.

       У изјави за Прву телевизију, Мркоњић је негирао да је министар економије Небојша Ћирић био међу консултатима за продају Јат Ервејза, као и да је за те намене плаћено шест милиона евра.

       Ћирић одлично ради свој посао, истакао је Мркоњић и напоменуо да је, поводом продаје Јат Еврејза, све време ангажована само једна консултантска кућа, којој је плаћено "три до четири стотине хиљада евра".

       Продаја Јат Ервејза, како преноси Прва ТВ, биће "флексибилна", што значи да ће са купцем бити договорени евентуално оснивање нове компаније и њена веза са садашњим националним авиопревозником.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари