Руска Сбербанка куповином Фолксбанке ушла у Србију

НАЈВЕЋА РУСКА БАНКА КУПИЛА ФИЛИЈАЛЕ ФОЛКСБАНКЕ И У ХРВАТСКОЈ,

БИХ, СЛОВЕНИЈИ, ЧЕШКОЈ, СЛОВАЧКОЈ, МАЂАРСКОЈ И УКРАЈИНИ

  • Клијенти филијала Фолксбанке ускоро ће на њима видети познати логотип Сбербанке

        НАЈВЕЋА руска банка Сбербанк купила је 100 одсто акција источноевропских филијала аустријске Фолксбанке (Volksbank) за 505 милиона евра.

        То се односи на филијале Фолксбанке које се налазе у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Словенији, Чешкој, Словачкој, Мађарској и Украјини.

        Укупна актива целокупне Фолксбанк групе је у јуну 2011. године износила 9,4 милијарди евра. То је, иначе, прва куповина Сбербанка изван граница Русије и земаља бившег Совјетског Савеза.

        Генерални директор Сбербанка Герман Греф, изјавио је да је његова банка одлучила да ове године изврши промену бренда, а то значи да ће се у поменутим земљама Источне Европе променити назив банке. Клијенти филијала Фолксбанке ускоро ће видети познати логотип руског Сбербанка.

        Подсетимо да је ово већ друга руска банка у Србији, која на овај начин, куповином Фолксбанке, на велика врата улази на наше финансијско тржиште. Наиме, у Србији она сада има експозитуре у 16 градова, и према укупној активи спада мођу 15 водећих финансијских институција код нас.

        Ратко Ч. Паић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари