Сбербанка спремна да подржи извоз крагујевачког „Фијата 500Л“ у Русију

ДИНКИЋ У МОСКВИ ПОТПИСАО СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ НАЈВЕЋЕ РУСКЕ БАНКЕ И СРПСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ОСИГУРАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ИЗВОЗА

  • „Фијат има намеру да продаје возила која производи у Србији на руском тржишту, а наш премијер и председник Путин су постигли договор да се Србији одобри један бесцарински контингент од 10.000 возила за пласман у Русији“ - указао је у Москви министар финансија Млађан Динкић
  • Он се у главном граду Русије срео са првим човеком Сбербанке Германом Грефом, његовим замеником Сергејем Горковим и замеником председника Фијат Групе, Алфредом Алтавилом

          МИНИСТАР финансија и привреде Млађан Динкић разговарао је данас у Москви са представницима највеће руске банке, Сбербанке, и компаније Фијат о будућој сарадњи на пласману Фијатових аутомобила произведених у Крагујевцу на руско тржиште.

          Динкић је рекао да је Сбербанка заинтересована да буде главни носилац посла извоза аутомобила произведених у Крагујевцу на руско тржиште и изразио очекивање да ће Влада Руске Федерације ускоро и званично одобрити аранжман који су руски председник Владимир Путин и српски премијер Ивица Дачић договорили пре три месеца.

          „Фијат има намеру да продаје возила која производи у Србији на руском тржишту, а наш премијер и председник Путин су постигли договор да се Србији одобри један бесцарински контингент од 10.000 возила за пласман у Русији“.

          „Сматрам да је то јако важно за Србију, јер је Фијат наш највећи извозник. Већ велики број радника ради у аутомобилској индустрији и захваљујући овом аранжману још више људи би добило посао у Србији“, изјавио је Динкић након састанка и додао да је Фијат спреман да повећа производњу и пласира аутомобиле на руско тржиште.

          Динкић је разговарао са првим човеком Сбербанке Германом Грефом, замеником директора Сбербанке, Сергејем Горковим и замеником председника Фијат Групе, Алфредом Алтавилом, саопштило је ресорно министарство.

          Министар финансија и привреде је данас у Москви потписао и споразум са Сбербанком о успостављању сарадње између српске Агенције за осигурање и финансирање извоза и те банке.

          „Ми смо такође потписали споразум са Сбербанком да се успостави сарадња између наше Агенције за осигурање и финансирање извоза и највеће руске банке Сбербанке о осигурању и финансирању наступа српских извозника у Русији како би још више домаћих производа било пласирано на велико руско тржиште. То је смисао овог аранжмана“, рекао је Динкић.

          Горков је истакао да је потписивање споразума још један корак у унапређењу одличних односа Русије и Србије.

          „Ово је још један корак у развоју наших односа са Владом Србије. То је првенствено подршка српском извозу, али може непосредно да помогне и вашој читавој економији. Сада разматрамо да подржимо конкретан пројекат извоза крагујевачког „фијата 500Л“ у Русију“, оценио је Горков.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари