СНС против да банке да контролишу уплату пореза и доприноса на плате

Шта ће остати у надлежности Пореске управе?

       БЕОГРАД, (ФоНет) - Функционер Српске напредне странке (СНС) Јоргованка Табаковић изјавила је да је, према закону, Пореска управа дужна да контролише уплату пореза и доприноса приликом уплате плата за запослене и да је недопустиво да се тај посао пребаци на пословне банке и на трошак послодавца, а тиме и на грађане Србије.

       Пореска управа не ради свој посао. Према њиховом признању, има 233 милијарде динара ненаплаћених пореза и доприноса за фонд ПИО, а незваничан податак је 460 милијарди динара, али то је кривица Пореске управе која не примењује закон, на који је изгледа заборавила, изјавила је Табаковић на страначкој конференцији за новинаре.

       Према њеним речима, да би Пореска управа могла да ради посао на који је закон обавезује, морала би да евидентира и јавности представи списак свих послодаваца који су евидентирани, а нису уплатили доприносе, или их нису пријавили.

       Она је навела да предлог да уплате доприноса контролишу банке указује на површност и незнање владе која то предлаже, а с друге стране поставило би се питање, чак и кад би банке пристале да то раде, ко би то плаћао.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари