ПАНФИЛОВ: Србија да стане на пут шверцу и пласману горива лошег квалитета

ДИРЕКТОР КОМПАНИЈЕ ЛУКОИЛ СРБИЈА ЗА БАЛКАН МАГАЗИН

  • Влада би могла да обрати пажњу и донесе мере које би турске и бугарске превознике, који традиционално преферирају пролаз кроз Србију, задржале на српским путевима, сугерише Александар Панфилов

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Генерални директор компаније Лукоил Србија Александар Панфилов рекао је да држава мора да стане на пут шверцу и пласману горива лошег квалитета и да нађе начин да се међународни теретни саобраћај са српских, не пресели на путеве Румуније и Бугарске.

        Либерализација је допринела јачању конкуренције и развијању тржишта нафтних деривата у Србији, рекао је Панфилов за Балкан магазин.

        Панфилов је рекао да надлежне службе морају строго да контролишу тржиште.

        Уз примену оштрих мера могуће је увести ред у року од једне недеље. Ваља напоменути и да ни сви деривати који се у Србији производе још не одговарају евро пет стандарду, рекао је Панфилов.

        Панфилов је рекао да би Влада Србије требало да обрати пажњу на велике редове, èчкање на граничним прелазима и високим путаринама.

        „Влада би могла да обрати пажњу и донесе мере које би турске и бугарске превознике, који традиционално преферирају пролаз кроз Србију, задржале на српским путевима“, рекао је Панфилов. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари