Вук 1389. – Вучић 2013.

ЧУВЕНЕ РЕЧИ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА ПРЕКОВАО У - „НЕБЕСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А ЗЕМАЉСКО УВЕК И ДО ВЕКА”

         Пише: Иван Ивановић

         ОПРЕДЕЉЕЊЕ српског народа јасно је потврђено на Косову пољу на Видовдан 1389. године када је освојена победа кроз коју је обележен српски народ заувек.

         Ако се питате која је то победа, то је победа у жртви коју су Свети Кнез Лазар и Милош Обилић дали зарад Бога и одбране светиња и народа и што су својом жртвом заслужили Царсто Небеско. Ова битка и догађаји који су се збили у њој преносе се стотинама година у српском народу и јасно дефинишу шта је јунаштво, страдање и издаја.

         Сваког Србина сам помен имена Кнеза Лазара асоцира на мучеништво и страдање, или помен имена Милоша Обилића нас асоцира на јунаштво или када желимо да кажемо да је неко издајник рећи ћемо Бранковић, мислећи на Вука Бранковића који се повукао из битке.

         И као по неком усуду, догађаји кoји су се збили на Косову пољу 1389. године, непрекидно се понављају кроз српску историју, тако да и у овој 2013. години имамо оне које бране Косово и Метохију, жртвују се, боре за Небеско Царство и оне који су га издали, разлика је само у томе што је онда издајник био Вук, а сада је - можемо слободно рећи - његов потомак, који носи презиме по њему и презива се Вучић.

         Међутим, Вучић је много јаднији и беднији од свог претка издајника, јер није ни учествовао у битци, већ се одмах предао и своју издају и кукавичлук покушава да прогласи победом.

         Последња у низу глупости коју је изрекао је да ће Срби коначно на Видовдан остварити победу уместо пораза, мислећи на добијање датума за преговоре о приступању у ЕУ, што нам је јасно показало колика је глупост и непознавање српског народа и његове духовоности и историје код овог човека.

         Александар Вучић, кроз своју издају жели да измени духовни и културолошки код српске нације тако што би од издаје која ће добити своје плодове на Видовдан, направио победу, чиме би чувену реченицу Кнеза Лазара „земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века” заменио у „небеско је за малена царство, а земаљско увек и до века” и тиме победу живота над смрћу, љубави над мржњом, јунаштва над кукавичлуком, добра над злом претворио у све супротно.

         Издаја Александра Вучића је много гнуснија, прљавија, безобзирнија од издаје Вука Бранковића и по ономе што нас историја учи - проклетство које га је већ стигло обележиће њега и његове потомке кроз целокупну историју српског народа и док потомак Вука Бранковића буде прослављао своју издају, ми Срби ћемо, као и свих векова уназад, прослављати наше Свете Косовске јунаке који су положили своје животе за Царство Небеско.

         Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=11553

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари