ТРЗ постаје реионални центар за уништавање вишкова пројектила

КРАГУЈЕВАЧКИ ТЕХНИЧКО-РЕМОНТНИ ЗАВОД

ДОПУЊАВА ПОСЛОВНУ ОРИЈЕНТАЦИЈУ

  • У ТРЗ је и пре пет година уништено 1.350.000 противпешадијских мина, а вредност тог посла који су реализовали Министарство одбране и НАТО била ја је 1,7 милиона евра

        КРАГУЈЕВАЦ, (ФоНет) - Директор Техничког ремонтног завода (ТРЗ) Крагујевац Бошко Димитријевић изјавио је да тај завод у будућности треба да постане регионални центар за демилитаризацију вишкова муниције.

        Ми смо у нашој пословној стратегији предвидели да у будућности постанемо регионални центар за демилитаризацију вишкова муниције из земаља у окружењу, рекао је Димитријевић радио телевизији Крагујевац.

        У ТРЗ је пре пет година уништено 1.350.000 противпешадијских мина, а вредност тог посла који су реализовали Министарство одбране и НАТО била ја је 1,7 милиона евра.

        Димитријевић је навео да се сада у ТРЗ, који се скоро 160 година бави контролом и репарацијом муниције и експлозива, уништавају велике количина муниције и експлозива прикупљених у региону.

        Поред тога, наша је мисија да будемо ослонац система одбране у техничком и генералном одржавању убојних средстава. То значи да сву муницију, која се налази у систему одбране прегледамо и ревитализујемо по највишим стандардима и након тога је вратимо у систем одбране, рекао је Димитријевић.

        Технички ремонтни завод Крагујевац добио је недавно националну награду за пословну изврсност Оскар квалитета у категорији великих предузећа, коју додељује Привредна комора Србије. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари