Велика московска компанија „Дело“ би да купи државни пакет у „Симпу“

ВУЧИЋ ПОДРЖАО НАМЕРУ РУСКЕ ФИРМЕ, АЛИ НАГЛАСИО ЗНАЧАЈ ОЧУВАЊА РАДНИХ МЕСТА И РАЗВОЈА „СИМПА“

         ОСНИВАЧ и власник руске групе компанија „Дело“ из Москве Сергеј Николајевич Шишкарјов заинтересован је да купи државни пакет акција компаније Симпо.

         Са Николајевичем и његовим сарадницима данас се састао први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, и том приликом ова компанија, једна од водећих у Русији, изразила је интерес и спремност да купи државни пакет акција „Симпо“ ад, наводи се у саопштењу из Вучићевог кабинета.

         На састанку у Влади Републике Србије, који је наставак раније започетих разговора у Кабинету првог потпредседника Владе, компанија „Дело“ изразила је снажан интерес да, након куповине државног пакета акција, унапреди пословање „Симпа“ повећањем приозводње и продајом, нарочито на тржишту Руске Федерације.

         Руски партнер изразио је и спремност да путем докапитализације инвестира у побољшање и унапређење технологије, повећање капацитета и очување свих радних места у „Симпу“.

         Вучић је подржао је предлоге представника групе компанија „Дело“ везане за приватизацију „Симпа“. Он је нагласио значај очувања постојећих и отварања нових радних места, као и развоја „Симпа“.

         Сви учесници састанка сагласили су се да се у циљу подршке реализацији овог договора максимално брзо, транспарентно и у складу са релевантним законима убрзају сви поступци надлежних државних органа у поступку конверзије пореских обавеза „Симпа“ у власништво државе.

         Такође, постигнута је сагласност да се до окончања процеса продаје државног пакета акција, обезбеде потребни услови да „Симпо“ настави несметан процес производње и реализацију свих уговорених, а нарочито извозних послова.

         У наставку активности представници компаније „Дело“ боравиће у Врању и обићи све фабрике и погоне у саставу „Симпа“, наводи се на крају саопштења.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари