Влада Србије одобрила 750.000 долара депозита за првих пет авиона за Ер Србију

ПЛАН ЈЕ ДА ЕРБАСОВИ А319 У НАРЕДНИХ 24-36 МЕСЕЦИ БУДУ ЗАМЕЊЕНИ ЈОШ МОДЕРНИЈИМ АВИОНИМА БОИНГ 737

         ВЛАДА Србије данас је донела закључак да се одобри покретање набавке на лизинг 10 авиона за Ер Србију, у складу са уговором и споразумом који је потписан 1. августа са „Етихадом“ из Уједињених Арапских Емирата и да се , изјавио је данас одлазећи министар саобраћаја Милутин Мркоњић

         „За реализацију тог задатака задужено је Министарство саобраћаја“, рекао је Мркоњић Тањугу, додајући да је реч о набавци Ербасових авиона. Министарство се задужује да координира и прати реализацију тих активности.

         Председник Етихада Џејмс Хоган је приликом потписивања споразума о стратешком партнерству Јата и „Етихада“ најавио најпре обезбеђивање 10 нових авиона ербас А319, али и план да и они у наредних 24-36 месеци буду замењени још модернијим авионима Боинг 737.

         Национална авио-компанија Уједињених арапских емирата „Етихад ервејз“ и Влада Србије уложиће максимално по 100 милиона долара у нову српску авиокомпанију Ер Србија, објављено је након потписивања споразума Јат ервејза и Етихада, који ће имати 49 одсто удела у српској авиокомпанији.

         Етихад и српска влада уложиће најпре по 40 милиона долара, а касније ће обезбедити додатна средства у максималном изосу од по 60 милиона долара.

         Нови менаџмент преузеће управљање заједничком компанијом Ер Србија почетком октобра, а нови директор је Дане Кондић, Србин из Аустралије.

         Етихад је потписао петогодишњи уговор са Владом Србије о управљању српским националним авио превозником.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари