Божовић: Приоритет испитивања спорних уговора

НА ПРОВЕРИ И АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ?

         Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић рекао је данас у Крушевцу да ће Управа криминалистичке полиције наставити да преиспитује спорне приватизације у Србији, као и да ће се, између осталог, преиспитати и улога Агенције за приватизацију.

         У Србији је приватизовано 1.200 предузећа, половина уговора је, због неиспуњења обавеза од стране купца раскинута, подсетио је Божовић и додао да ће се у наставку борбе против корупције преиспитати све спорне приватизације, а не само 24 приоритетних.

         Он је, говорећи о Националној стратегији за борбу против корпуције и акционом плану, новинарима казао да ће се у оквиру њих детаљно предвидети мере и активности свих државних органа, а биће предвиђена прекршајна, па чак и кривична одговорност за неиспуњавање задатака.

         “По новој стратегији, ударна песница у борби против корпуције биће добра сарадња између полиције и тужилаштва, а нарочито у приоритетним задацима испитивања спорних приватизација, јер то је оно што највише интересује грађане, ко је био бесрамно богаћен, док је Србија сиромашила,“ истакао је Божовић.

         Он је нагласио да, за разлику од претходног периода, сада постоји чврста политичка воља и подршка председника Републике, Владе Србије и првог потпредседника Владе Александра Вучића да се Србија обрачуна са корупцијом и криминалом, и посебно истакао да “ствари у Србији више неће бити исте”.

Извор: Агенције

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари