Андрији Мандићу Орден части Републике Српске са златним зрацима

ДОДИК: ОН ЈЕ ДОСТОЈАН ОВОГ ОРДЕНА ЈЕР ЈЕ ЈЕДАН ОД ВАЖНИЈИХ ЉУДИ У СРПСКОМ НАРОДУ

* МАНДИЋ: Срби из Црне Горе загледани су и у Србију и у Републику Српску. Новој српској демократији јемного важно да има ослонце и у Београду и Бањалуци и свим просторима где живи српски народ.

_______________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас председника Нове српске демократије и посланика Скупштине Црне Горе Андрију Мандића Орденом части са златним зрацима за признат јавни рад и достигнућа.

          Одликовање се односи и за заслуге у развијању и учврћивању сарадње и политичких односа између Црне Горе и Српске.

          - Господин Мандић је дугогодишњи председник политичке партије која окупља Србе и он се бори за српска национална права. Препознајући ту димензију његове политичке борбе, која траје више деценија, ја сам одлучио као председник Републике Српске да му доделим орден и сматрам да је он један од важнијих људи у српском народу који заслужује да његов актив буде примећен - рекао је Додик.

          Додик је истакао да је Мандић достојан ордена, те му пожелео велики успех на идућим изборима.

          - Андрија Мандић је човек који заслужује да га Република Српска примети и одликује на овај начин - закључио је Додик.

          Мандић је нагласио да су Срби из Црне Горе загледани и у Србију и у Републику Српску и да је овој политичкој странци много важно да има ослонце и у Београду и Бањалуци и свим просторима где живи српски народ.

          - Водим странку која једина у Скупштини Црне Горе има префикс српска, дакле националну и интегралистичку странку која се бори за права Срба у Црној Гори. Ја сам пријатељ са председницима Србије /Александром Вучићем/ и Српске /Милорадом Додиком/ и то је добар основ за успешан политички рад - рекао је Мандић након разговора са Додиком.

           Мандић је навео да је са Додиком разговарао и о тешком положају српског народа на Косову и Метохији, истичући да је порука данашњег разговора била да сваки Србин стоји уз свој народ, што је важна порука за угрожени српски народ који живи на том подручју.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари