„Стара планина“ са четири звездице, а следи градња још шест хотела

НЕМА ФОРМАЛНО ДИНКИЋА У ВЛАДИ,

АЛИ СЕ СА ЊЕГОВОГ ПУТА НЕ СИЛАЗИ

  • Према међународним хотелским стандардима „Стара планина“ Хотел & Спа имаће 4 звездице, а отварање овог хотела представља прву фазу у развоју будућег планинског „СП ресорта“ у оквиру које је предвиђена изградња још шест хотела апартманског типа за које већ постоје урбанистички планови
  • Стара планина је најбољи пример да је држава та која увек предузима први, највећи и најзначајнији корак када су овако велики пројекти у питању, изјавио министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић
  • Таква пракса, открио је Ћирић, наставиће се и у наредној години када ће Влада РС и поред рестртиктивног буџета наставити да инвестира у ову туристичку дестинацију

        БЕОГРАД,  (ФоНет) - Министар економије и регионалног развоја Србије Небојша Ћирић свечано је отворио хотел „Стара Планина“ смештен на Јабучком Равништу, једном од најлепших места Старе планине коју обухвата територија општине Књажевац.

        Од данас имамо још један туристички центар, поред Копаоника и Златибора који представља први гринфилд пројекат у оквиру развоја планинског туризма у Србији у последњих двадесет година, изјавио је Ћирић.

        Он је додао да је Стара планина најбољи пример да је држава та која увек предузима први, највећи и најзначајнији корак када су овако велики пројекти у питању.

        „Таква пракса наставиће се и у наредној години када ће Влада РС и поред рестртиктивног буџета наставити да инвестира у ову туристичку дестинацију“, рекао је Ћирић.

        Влада Републике Србије је преко Министарства економије и регионалног развоја подржала реализацију овог пројекта инвестирајући око 30 милиона евра у инфраструктуру највеће инвестиције у сектору туризма. Иградња комплетног комплекса хотела „Стара планина“ реализована је у рекордном року за мање од 16 месеци.

        Поред промовисања Старе планине као туристичке дестинације, овај дан представља нови живот за грађане ове регије који ће како у овом хотелу тако и у осталим пратећим садржајима пронаћи посао и живети од свога рада, рекао је Ћирић.

        Према међународним хотелским стандардима „Стара планина“ Хотел & Спа имаће 4 звездице, а отварање овог хотела представља прву фазу у развоју будућег планинског „СП ресорта“ у оквиру које је предвиђена изградња још шест хотела апартманског типа за које већ постоје урбанистички планови.

        Хотел је постао нови туристички и скијашки центар у Србији и значајна прилика за излазак на међународно туристичко тржиште. У оквиру пројекта израђена је и прва ски гондола у Србији која ће омогућити превоз скијаша до врха Бабин зуб одакле полазе ски стаза укупне дужине 13 километара, саопштило је министарство. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари