Део Земље посматрао „грандиозно помрачење Сунца“ са ватреним прстеном

НИЈЕ СВЕ СВОДИВО НА КОСМИЧКУ ГЕОМЕТРИЈУ – НАШАО СЕ МЕСЕЦ У ИСТОЈ ЛИНИЈИ СА СУНЦЕМ

* Помрачења имају огроман значај за живот на Земљи. Најочигледнији је утицај гравитације јер се те силе Сунца и Месеца сабирају. Постоје статистике које потврђују да то доводи до веома моћних плима и осека, а плиме се јављају не само у води, већ и на копну. Због тог `сабирања` су земљотреси чести управо у време помрачења

* Гравитациони таласи могу да путују широм планете. Зато сва жива бића на Земљи осећају помрачење, на овај или онај начин. Ти таласи стварају кретање у наелектрисаном слоју - јоносфери. То  обезбеђује стабилност Шуманових резонација. Многи верују да су Шуманове резонације везане за алфа ритмове људског мозга

_________________________________________________________

        ДЕО планете могао је да синоћ посмтра грандиозно помрачење Сунца чија је специфичност у томе што Месец није заклањао нашу звезду у целини, већ тако да је око тамног диска био ватрени прстен.

        Оваква помрачења се дешавају када је Месец на најдаљој тачки своје орбите, а његов видљиви диск нешто мањи Сунчевог.

        Многи сматрају да је то лепши призор од потпуних помрачења.

        Дуги низ година званична наука је уверавала да су помрачења Сунца чисто „геометријски космички феномен“. У смислу: ништа посебно – нашао се Месец у линији са Сунцем и опет ће.

        Међутим, последњих деценија се гомилају чињенице које указују да помрачења имају и огроман значај за живот на Земљи.

        Најочигледнији је утицај гравитације јер се те силе Сунца и Месеца сабирају. Постоје статистике које потврђују да то доводи до веома моћних плима и осека, а плиме се јављају не само у води, већ и на копну. Због тога су земљотреси чести управо у време помрачења. Напетости у земљиној кори могу се акумулирати дуго времена, а помрачење делује као окидач, ослобађајући их и празнећи.

        Научници већ дуго бележе чудно понашање клатна широм планете током помрачења. Природа таквих аномалија је још увек потпуно нејасна. Очигледно је реч о природним силама о којима још увек ништа не знамо.

        Помрачење генерише снажне таласе у горњим слојевима атмосфере - они се традиционално називају „гравитационим“, иако немају никакве везе са гравитацијом. Ти таласи стварају звук веома ниске фреквенције, инфразвук који изазива панику и необјашњив страх. Птице то највише осећају.

        Гравитациони таласи могу да путују широм планете. Зато сва жива бића на Земљи осећају помрачење, на овај или онај начин.

        Коначно, ти таласи стварају кретање у наелектрисаном слоју - јоносфери. То  обезбеђује стабилност Шуманових резонација.

         Многи верују да су Шуманове резонације везане за алфа ритмове нашег мозга.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари