Ђилас: Са властима нема преговора о захтевима протеста и експертског тима протеста

„НЕ ЗАНИМА МЕ ДА ЛИ ЋЕ СНС НА СЛЕДЕЋУ РУНДУ ПОСЛАТИ ВЛАДИМИРА ЂУКАНОВИЋА ИЛИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА“

* Рекао да намерава да иницира у наредном периоду састанак свих они који су права опозиција  и нагласио да је потребно да одлука о бојкоту буде одлука свих оних који су права опозиција, а да се затим крене по Србији како би се објаснило зашто то раде

_____________________________________________________________

         ЈЕДАН од лидера Савеза за Србију (СЗС) и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да се са властима не може преговарати о захтевима протеста и експератског тима протеста Један од пет милиона, већ само о њиховој имплементацији као и да није претеран оптимиста да ће се нешто променити али ће доћи на наредни "округли сто,  трибину" где су власт и опозиција.

         "Ово нису били преговори. Ми се месецима залажемо за дијалог власти и опозиције како би се смањила мржња, зато што неко другачије гласа, и ако вас неко позове да то изнесете основна је пристојност да се одазовете", река је Ђилас за ТВ Н1.

         Он је рекао да је на састанку, одржаном јуче на Факултету политичких наука, рекао да постоји Споразум опозиције са народом, какви су захтеви протеста и налази експерстког тима, "шта је потребно урадити како би се дошло у нормалну, демократску ситуацију".

         На  питање да ли сматра да има времена до септермбра да се испуне ти захвети, он је подсетио да је већ говорио да нема времена,  али "да видимо, све што се промени да се бар мало нормализује ситуација добро је за ову земљу".

         Кога ће Српска напредна странка да пошаље на састанак, како је рекао, не жели да размишља, "ако мисли да ће их Владимир Ђукановић боље представљати него Александар Вучић, то је њихово право".

         Он је рекао да намерава да "иницира у наредном периоду састанак свих они који јесу права опозиција"  и да је потребно да "одлука о бојкоту буде одлука свих оних који јесу права опозиција", а да се затим крене по Србији како би се објаснило зашто то раде.

         "Морамо да покажемо да ово у чему  живимо није нормално, да главна вест буде што су се нашли на једном месту месту представници власти и опозиције, да ли схватате где ми живимо кад је то главна вест", рекао је Ђилас, који је рекао да је за њега Споразум са народом Свето писмо.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари