Јеремић: Бојкот је једини начин да се одузме легитимитет овој власти

У ЧАЧКУ РЕКАО ДА ЈЕ ДОДЕЛА ОРДЕНА ВУЧИЋУ ПРОДУБИЛА ПОДЕЛЕ МЕЂУ ЕПИСКОПИМА И У СПЦ

* Признао да је бојкот пут који подразумева много одрицања: Свесни смо да ће бити тешко да странке опстану на политичкој сцени уколико нису у парламенту, али смо хтели да покажемо да имамо више циљеве који нас мотивишу да се бавимо политиком

____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић почео је данас у Чачку кампању бојкота предстојећих избора опозиционих странка окупљених у Савезу за Србију (СЗС) и казао је да они бојкотује данашње разговоре у Скупштини Србије између власти и опозиције, на којима учествују и високи представници Европске уније (ЕУ) "јер више нема шта да се разговара о изборима".

        "Представницима ЕУ који данас учествују у разговорима у Скупштини Србије рекли смо да смо отворени за разговоре са њима у будућности и поздравили њихове добре намере да помогну у превазилажењу постојеће кризе између власти и опозиције, али смо истакли да са властима сада немамо шта да разговарамо о изборима", казао је Јеремић.

        Он је оценио да не очекује да ће данас у Скупштини Србије бити "направљен било какав прогрес, као шт није направљен ни на разговорима са представницима власти на Факултету политичких наука претходних месеци".

        Јеремић је истакао да је главна активност странка СЗС кампања за бојкот избора, да ће она бити још динамичнија него што су биле раније кампање када се учествовало на изборима.

        "Бојкот је једино решење да се одузме легитимитет овој власти, иако је то пут који подразумева много одрицања. Свесни смо да ће бити тешко да странке опстану на политичкој сцени уколико нису у парламенту, али смо хтели да покажемо да имамо више циљеве који нас мотивишу да се бавимо политиком“, рекао је Јеремић.

        На питање новинара, Јеремић је рекао да према његовим сазнањима ниједан странка СЗС данас не учествује на разговорима у Скупштини Србије и оценио да су односи странака у СЗС "солидарни и добри".

        Јеремић није хтео да коментарише учешће других странака које се декларишу као опозиционе у разговорима у Скупштини Србије.

        Он је истакао да је прослава 800 година аутокефалности Српске православне цркве (СПЦ), која је према његовој оцени, прослава 800 година српске духовности и темеља српске културе, трајала само три дана и да је прошла у атмосфери подела у СПЦ и додао је да РТС према његовим информацијама, са те телевизије, није преносила Литургију из манастира Жича јер на њој није био присутан председник Србије Александар Вучић и оценио да су се на свечаној Академији у Сава центру у Београду "виделе све српске несреће и поделе".

        „Додела ордена Светог Саве (председнику Србије и Српске напредне странке Александру) Вучићу је продубила постојеће поделе. На Академији СПЦ није присуствовао велики број епископа СПЦ, као ни велики број интелектуалаца од којих су неки одбили и да се појаве и говоре на Академији“, рекао је Јеремић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари