Јеремић: Делегитимизација преко бојкота избора најбржи је пут ка смењивању власти

„ТАКО ЈЕ БИЛО У МАКЕДОНИЈИ, УВЕРЕН САМ ДА БИ ТАКО БИЛО И У СРБИЈИ“

* „Зато морамо остати јединствени и да дефинитивна одлука о бојкоту или евентуалном изласку на изборе буде заједничка. Јер каква год била, заједничка одлука је боља од унутрашњег трвења или наступа на изборима у мноштву колона

* ФАКТИ: У Македонији су америчка агентура и амбасада организовале тотално прислушкивање, потом демонстрације против власти Николе Груевског, па наметање Тиранске платформе, па застрашивање и поткуп опозиционих посланика... Све у свему: Сједињене Државе су, уз помоћ савезничких агентура, извеле комбинацију обојене револуције, изборне манипулације и државног преврата и тако покориле Македонију. Србији, најблаже речено, ништа од тога није потребно. Србија ионако већ има превише "америчког присуства"!

_____________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је делегитимизација најбржи пут ка смењивању власти председника СНС-а Александра Вучића и да би после избора које би опозиција бојкотовала врло брзо морали да буду одржани нови, које ће власт изгубити.

         "Тако је било у Македонији, уверен сам да ће тако бити и у Србији. Ако Вучић до краја септембра не испуни услове за фер и демократске изборе, а ја мислим да неће, покренућемо активну кампању за бојкот избора и грађанима који желе промене представити зашто је делегитимизација диктаторског система најбржи пут ка остварењу тог циља", рекао је Јеремић телевизији Наша.

         Јеремић је истакао да Вучића плаши могућност да цела опозиција бојкотује изборе и да ће зато покушати да је подели, јер зна да су му "дани одбројани ако опозиција остане јединствена".

         "Зато морамо остати јединствени и да дефинитивна одлука о бојкоту или евентуалном изласку на изборе буде заједничка. Јер каква год била, заједничка одлука је боља од унутрашњег трвења или наступа на изборима у мноштву колона. Верујем да ћемо бити довољно одговорни да донесемо заједничку одлуку у најбољем интересу грађана", рекао је Јеремић.

         Он је упозорио да Србија "срља ка успостављању потпуног тоталитарног лудила", и као пример навео праћење и прислушкивање челника опозиције и новинске текстове у којима се најављују убиства лидера опозиционих странака.

         "Добио сам поуздане информације о идентитету једне од особа који су нас пратиле у Новом Саду, а на путу смо да потврдимо и идентитете осталих. Информације су почеле да цуре из државног апарата, јер је и тим људима доста овакве власти на чијем је челу човек коме је очигледно неопходно лечење. Јасно им је да се режиму ближи крај, па желе да то убрзају", рекао је Јеремић.

         Подсетио је да се сутра навршава седам година од избора прве напредњачке владе, и истакао да је просечан привредни раст Србије у последњих седам година најнижи у региону, само 1,8 одсто, а да је просечна плата порасла за свега 74 евра, док је у Румунији, поређења ради, већа за 311 евра.

         Председник Народне странке је додао и да је Србија данас задуженија 7,7 милијарди евра више него 2012. године.

         "То су необориве чињенице, о њима нема расправе и оне најбоље показују катастрофалан учинак власти. Само у Србији је могуће да електроенергетски монополиста какав је ЕПС послује са минусом. Шта друго очекивати кад тај најсложенији инжењерско-организациони систем у земљи води човек са купљеном дипломом који је пре тога био власник печењаре", рекао је Јеремић.

         Он је, поводом Вучићеве косовске политике, рекао да је власт током протеклих седам година пристала на све што је у интересу Албанаца, пре свега на укидање институција државе Србије на северу Косова и Метохије и омогућавање Приштини међународног телефонског броја, а да заузврат није добила ни обећану Заједницу српских општина.

         "Укинуте су српске институције на Северу Косова, а заузврат смо добили владавину организованог криминала, коалицију са ратним злочинцем Рамушом Харадинајем, таксе од 100 одсто и убиство Оливера Ивановића", рекао је Јеремић.

         Јеремић је оценио да ће се Вучић вратити за преговарачки сто, иако вероватно неће добити ништа заузврат, јер је то радио и када је најављивао да неће бити наставка преговора ако се не успостави ЗСО, па ако се формира косовска војска, па ако не буду пронађене убице Оливера Ивановића.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари