Јеремић се нада да ће бојкот помоћи да дође до промене власти „у догледно време“

„У ВРЕМЕ СВЕЧАНОСТИ У ЖИЧИ ПОВОДОМ 800 ГОДИНА СПЦ РТС ЕМИТОВАО `ШАРЕНИЦУ`“

* На почетку бојкот-кампање у Панчеву рекао: „Ако желимо промене у времену краћем од четири године, не смемо наставити да пристајемо на садашње услове

_______________________________________________________________

        ЈЕДАН од оснивача Савеза за Србију и председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да бојкот система, а не само избора, апсолутно нема алтернативу на путу ка промени власти у догледно време, и да је бојкот борба која ће довести до фер и слободних избора, које ће режим председника Србије и СНС-а Александра Вучића изгубити.

        "Ако желимо промене у времену краћем од четири године, не смемо наставити да пристајемо на садашње услове. Рачуница је врло јасна – ако вам је доста понижења, уцена, вређања интелигенције, ријалитија и испраћаја чланова породице у иностранство – престаните да пристајете на услове које су нам наметнули", рекао је Јеремић у Банатском Новом Селу код Панчева, где је разговарао са грађанима, сопштено је из СзС.

        Он је рекао да је кампању бојкота кренуо из Панчева, јер је данас 75. годишњица ослобођења Панчева у Другом светском рату.

        "У дану у којем се са поносом сећамо ослобођења, покренули смо акцију која ће довести до ослобођења од окупатора данашњег времена", рекао је Јеремић.

        Он је навео да је данас у манастиру Жича Светом архијерејском литургијом званично отпочело обележавање 800 година од успостављања аутокефалности Српске православне цркве, која је у самом темељу српске културе, а да је Радиотелевизија Србије у то време емитовала емисију "Шареница".

        „Нису преносили литургију јер њој није присуствовао Вучић. Ако то није разлог за бојкот, не само избора, него и читавог система и културног обрасца који нам намећу, као и целе неправде и наопакости кроз коју поново пролазимо 75 година после ослобођења, онда не знам шта би то могло бити", рекао је Јеремић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари