Јовановић: Бојкот избора имаће пре негативне него позитивне последице у борби против власти

„КО ЋЕ ОСПОРИТИ ЛЕГИТИМИТЕТ ВЛАСТИ АКО ОПОЗИЦИЈА НЕ ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ?“

* „За победу против власти потребан процес. То неће бити преко ноћи, неће се десити револуцијом, за то нема снаге нити околности, нема озбиљних услова за тако нешто. То ће ићи постепено... Даља борба је присуство у парламенту. Боље да опозиција узме неке градове у земљи него ниједан и да то буде упориште, или 50 посланика у скупштини, и да се тако бори

__________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК  Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да је против бојкота редовних парламентарних избора који ће бити одржани на пролеће следеће године и додао да сматра да би бојкот имао пре негативне него позитивне последице у борби против власти.

         Јовановић је гостујући у јутарњем програму телевизије Н1, запитао ко ће оспорити легитимитет власти ако опозиција не изађе на изборе.

         "У понедељак након избора, нас 50.000? Запад, кога то не занима? Ко?", упитао је Јовановић.

         Он је оценио да је за победу против власти потребан процес.

         "То неће бити преко ноћи, неће се десити револуцијом, за то нема снаге нити околности, нема озбиљних услова за тако нешто. То ће ићи постепено... Даља борба је присуство у парламенту. Боље да опозиција узме неке градове у земљи него ниједан и да то буде упориште, или 50 посланика у скупштини, и да се тако бори", казао је Јовановић.

         Према његовим речима, најава председника Србије Александра Вучића да позове међународне посматраче и среди бирачке спискове је "најобичније фолирање и трик".

         "Нисам склон мешању било каквих посматрача, то су наше ствари, принципијелно кад неко помиње да доведемо странце - то ми је показивање слабости и недозрелости, као прихватање чињенице да сте неспособни да уредите своје двориште", оценио је Јовановић.

         Он сматра да бирачки списак није најпроблематичнији кад се говори о изборним условима, већ све што претходи, а то су медијска сцена, политички плурализам у медијима.

         "То одлучује. Као и то кад вас неко услови радним местом како да гласате", истакао је Јовановић.

         Он је додао да то не значи да бирачки списак није битан, али да "то није никакав уступак опозицији нити ће нешто битно променити".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари