Нови ДСС: Последња бриселска рунда показала слом Вучићеве косовске политике

ПРИХВАТАЊЕ „ЕВРОПСКОГ КОМПРОМИСА“ ЈЕ И ПРОТИВУСТАВНО И АНТИДРЖАВНО

Милош Јовановић

* Милош ЈОВАНОВИЋ: Косовска политика Александра Вучића заправо се показала као страшна превара српског народа која ће, ако се не осујети, имати погубне последице по државу и грађане

_______________________________________________________

          ЈУЧЕРАШЊИМ састанком у Бриселу још једном је најбруталније потвређно противуставно и антидржавно деловање Александра Вучића.

          Наиме, прихватањем европсоког компромиса – који је, по речима Високог представника Еу Жозепа Бореља, подразумевао да се паралелно ради како на формирању Заједнице српских општина тако и на политичким аспектима нормализације односно на „формализацији de facto признања сецесије Косова и Метохије” – Александар Вучић је недвосмислено потврдио две ствари. Прво, француско-немачки предлог споразума је прихваћен и на његовој примени се ради. Друго, наведени споразум предвиђа имплицитно признање сецесије Косова и Метохије.

          И апсолутно је неважно што је рад на примени тог споразума за сада неуспешан. Трагична чињеница која показује крајњи слом косовске политике Александра Вучића је што је наведени споразум, који је у потпуности супротан и Уставу Републике Србије и међународном праву, односно Резолуцији 1244 СБУН, постао данас једини оквир за решавање косовксе кризе.

          У том смислу се може само закључити да косовска политика Александра Вучића није толико доживела слом колико се заправо показала као страшна превара српског народа која ће, ако се не осујети, имати погубне последице по државу и грађане.

          И зато је данас јасно као никада пре да смена Александра Вучића и режима који је створио представља први и неопходни корак у борби за територијалну целовитост државе али и борби за враћање реда у земљи, за враћање нормалности и пристојности у српско друштво, за враћање достојанства српском народу.

          (Изјава Милоша Јовановића, председника Новог ДСС)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари