Тепић: ССП неће на `округле столове` док не буду отворени та јавност

„НА ПРВОМ НИТИ ЈЕ БИЛО ДИЈАЛОГА И ПРЕГОВОРА, НИТИ ИШТА КОНСТРУКТИВНО“

         ПОТПРЕДСЕДНИЦА Странке слободе и правде (ССП) и посланица Мариника Тепић казала је да та странка неће учествовати ни сутра ни сваки наредни пут на округлом столу о изборним условима на Факултету политичких наука у Београду док год они не буду у потпуности отворени за јавност.

        Тепић је на телевизији Н1 казала да је о томе председник ССП-а Драган Ђилас још раније обавестио једног од организатора тог округлог стола - извршног директора Фонда за отворено друштво Милана Антонијевића.

        Говорећи о првом округлом столу на Факултету политичких наука прошле недеље, Тепић је рекла да би се та странка на тај први састанак свакако одазвала и због тог факултета јер један део професора ФПН-а јесу део стручног тима протеста "Један од пет милиона".

        "Нетачно је да је дијалог био конструктиван, нити је било дијалога нити преговора, нити је било шта било конструктивно", оценила је Тепић о првом састанку на ФПН-у и додала да то не смеју остати тајни састанци.

        Она је навела да нема преговора и разговора око поштовања закона.

        Тепић је рекла да се ССП још у јулу изјаснио и да је још тада требало донети одлука о бојкоту предстојећих избора.

        Она је навела да код актуелне власти постоји узнемирење и да је су ефекти протеста "Један од пет милиона" били и то да је као одговор на протесте, како је оценила, председник Србије Александар Вучић кренуо у своју кампању "Будућност Србије".

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари