Џонсон у болници, не зна се чија је рука на «атомском дугмету», али се и Лондон смеје са сва 32 зуба

А БИ-БИ-СИ ИСМЕВАО ПУТИНОВ ОДЛАЗАК У ИНФЕКТИВНУ КЛИНИКУУ ЗАШТИТНОМ ОДЕЛУ

* Борис Џонсон сада из болнице руководи нуклеарном силом која се не носи најбоље са глобалном пандемијом. Јер, према британским медијима, он је био болестан већ дуже време, само што је лагао о свом здравственом стању

* Сједињене Државе и Велика Британија уочи пандемије су успеле да себе поставе на два прва места у свету по спремности за сузбијање епидемије (Кину су поставиле на 47. место). А онда долази стварна епидемија са којом се распада све што су о себи мислиле и објављивале. Дошло је и до тога да високо цивилизоване земље једна другој краду маске направљене у «заосталој Кину»

___________________________________________________________________

        Аутор: Виктор МАРАХОВСКИ

        БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон отишао је у болницу са отежаним дисањем и прикључен је, по свему судећи, на један од респиратора.

        То се десило после недељу и по дана Џонсоновог „кућног режима» јер се заразио коронавирусом. До инфекције је дошло након храбре одлуке британског политичара да не прибегава додатним мерама предострожности.

        У овоме су интересантне две ствари.

        Прво, ево чисто реторичког питања на које нико, природно, неће одговорити: „Да ли ће се руска редакција Би-Би-Си извинити због покушаја исмевања заштитног одела руског председника у којем је посетио Комунарку (главну инфективну клинику Москве)?»

        Џонсон руководи нуклеарном силом која се не носи најбоље са глобалном пандемијом.

        Јер, према британским медијима, он је био болестан већ дуже време.

        Ево шта пише The Guardian:

        „Били смо обавештени прошле недеље да је Џонсон у много горем стању него што је његов тим био спреман да призна и да су лекари којима је поверен били забринути за његово дисање. Али, Даунинг Стрит је тврдоглаво демантовао да је здравље премијера озбиљно нарушено и тврдио да не постоји план за Џонсонову хоспитализацију. <...> У недељу (тј. оног дана када је Џонсон хоспитализован) министар здравља изјавио је за Sky News да је Џонсон у реду».

        Сада представници његовог кабинета тврде да премијер наставља да управља Великом Британијом из инфективне клинике.

        Са Џонсоном ствари стоје овако: његово стварно стање се не зна, а да се поводом његовог здравља службено лагало – управо је доказано.

        Другим речима: не зна се у чијој руци је «даљински» преко којег се управља Британијом, нити - у ком је стању његова рука коју држи на такозваном атомском дугмету.

        А лагало се у Лондону још.

Путин у инфективној клиници "Комунарка"

        У априлу 2018. Џонсон је, на пример, рекао да је лабораторија Портон Даун утврдила руско порекло материје којом су отровани Скрипаљи (успут, где су?).

        Шеф лабораторије Портон Даун био је приморан да изађе пред јавност и да каже да стварно нису имали појма одакле та супстанца и да је "влада донела такав закључак".

        Џонсон је, дакле, лагао на исти начин на који су његови помоћници лагали о стању британског премијера последњих дана.

        Сједињене Државе и Велика Британија, подсетимо, уочи пандемије су успеле да себе поставе на два прва места у свету по спремности за сузбијање епидемије (Кину су поставиле на 47. место).

        ... А онда долази стварна епидемија са којом се распада све што су о себи мислиле и објављивале. Дошло је и до тога да високо цивилизоване земље једна другој краду маске направљене у «заосталој Кину».

        Њихов број заражених је у галопу, а њихове посебно безбрижне вође превезене у болницу.

        А њихове PR машинерије се, као што видимо, и даље смеју са тсва своја 32 зуба.

        Зраче оптимизмом и уверавају да је све под контролом.

        То заиста плаши.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари