АЛЕКСЕЈЕВ: Србија има значајну улогу у ширењу православног јединства

ПРЕДСЕДНИКА ФОНДА ЈЕДИНСТВА ПРАВОСЛАВНИХ НАРОДА

ПРИМИЛИ ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ И НЕНАД ПОПОВИЋ

  • Представници Фонда у свим међународним контактима заступају политичку позицију Србије, од Косова и Метохије до свих других актуелних питања - нагласио Валериј Алексејев и најавио одржавање наредне конференције Фонда јединства православних народа у Нишу, у склопу обележавања 1.700 година од Миланског едикта

        ПОТПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије и потпредседник Демократске странке Србије др Ненад Поповић примио је јуче у Дому Скупштине Валерија Алексејева, председника Међународног фонда јединства православних народа.

       Фонд, који је под духовним старатељством патријарха московског и целе Руси, Кирила, посебну пажњу придаје региону Балкана, нарочито српском одељењу које има значајну улогу у ширењу православног јединства, рекао је Алексејев и представио реализоване програме ове организације. Он је посебно нагласио награду коју Фонд додељује истакнутим поједницима и подсетио да су је завредели блаженопочивши патријарх српски Павле, Емир Кустурица, Новак Ђоковић…

       Алексејев је поручио да у свим међународним контактима представници Фонда заступају политичку позицију Србије, од Косова и Метохије до свих других актуелних питања и најавио одржавање наредне конференције Фонда јединства православних народа у Нишу, у склопу обележавања 1.700 година од Миланског едикта.

       Ненад Поповић је захвалио Алексејеву на посети највишем законодавном дому Србије, а посебно што је посета уприличена на велики празник, Дан Руске Федерације.

       - Активности Фонда се простиру широм света, али ми смо захвални што Србију готово увек стављате на прво место. Народна скупштина и народни посланици узеће активно учешће у раду наредне конференције Фонда у Нишу и пружити јој максималну подршку - рекао је потпредседник Скупштине и замолио Алексејева да патријарху Кирилу пренесе најтоплије поздраве и искрену жељу народних посланика да посети Србију.

       Састанку су присуствовали и проф. др Милета Поскурица, народни посланик СНС и шеф делегације Интерпарламентарне скупштине православља, као и посланици ДСС Горица Гајић и Петар Петковић.

       Потпредседника Поповића и Валерија Алексејева непосредно пре састанка примио је Његова Светост, Патријарх српски господин Иринеј.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари