АМФИЛОХИЈЕ: Молим се да и Ђукановића обасја светлост Христовог васкрсења

УПОЗОРИО ДА ЈЕ НАРОДУ ПОТРЕБНА СОЦИЈАЛНА ПРАВДА

ЈЕР ЖИВИМО У ВРЕМЕНУ КАД БОГАТАШИ ОТИМАЈУ ТУЂЕ

         ВАСКРС је дан када је човек најближи Богу, и тај празник је симбол вечног заједништва, рекао је митрополити црногорско-приморски Амфихолије.

         Митрополит је на централној архијерејској литургији у Саборном храму Христовог васкресења у Подгорици, казао да је данашњи празник мера људске историје и човечанства, „односно свети квасац вечног и непролазног живота за сваког човека“.

         „Васкрс није само обичај, већ догађај који мења живот, судбину, небо и земљу“, рекао је Амфилохије, наводећи да је цела историја Црне Горе у знаку Христовог васкрсења.

         Он је додао да се моли да Бог подари добро свима у Црној Гори, „и онима који су на власти, тако и осталим“.

         „Да Бог обасја и оне који су на власти, на челу са Милом Ђукановићем, који каже да је атеиста, а даће Бог да и он буде просвећен светлошћу Христовог васкресења, јер другачије не би могао да седи на столици краља Црне Горе, Николе Петровића и Петра Другог Петровића Његоша, који су славили Васкрс“, навео је Амфилохије.

         Он је навео да је народу потребна социјална правда, јер, како је појаснио, живимо у времену где богаташи отимају туђе, а сиротиње је све више.

         „Бог је дошао на овај свет да нас научи како треба да делимо једни другима, а не да отимамо једни од других“, указао је Амфилохије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари