Американци направили пушку која нишани уместо стрелца

И У РУКАМА ПОЧЕТНИКА НАВОДНО ПЕТ ПУТА ПРЕЦИЗНИЈА НЕГО КАД ОБИЧНИМ ГАЂАЈУ ПРОФЕСИОНАЛЦИ

  • Коштаће око 10.000 долара, а да би се успешно погодио циљ - довољно је да га стрелац „обележи” на екрану и да га затим не испушта из видног поља

         АМЕРИЧКА компанија TrackingPoint произвела је „паметну” аутоматску пушку под називом 500 Series AR Smart Rifle, која помаже стрелцу да погоди циљ.

         Тај новитет је промовисан на технолошкој изложби CES 2014 у Лас Вегасу.

         Захваљујући систему TrackingPoint, који су развили инжењери Precision Guided Firearms, пушка чак и у рукама почетника обезбеђује прецизност погађања циља за око пет пута већу од оне коју би постигао професионалац.

         Јер, да би се успешно погодио циљ - довољно је да стрелац „обележи” циљ на екрану и да га затим прати и не испушта из видног поља.

         Аутоматска пушка 500 Series AR Smart Rifle у стању је да прати како непокретне, тако и покретне мете.

         Брзина кретања за максимално прецизно нишањење не треба да прелази 15 километара на сат. Инжењери компаније тврде да ове и неке друге могућности, као што је краткотрајно поновно пуњење, омогућавају стрелцу да за кратко време погоди неколико циљева.

         При том конструктори из TrackingPoint истичу да се не баве производњом оружја (Smart Rifle је полуаутоматска пушка AR-15 која је побољшана високотехнолошком опремом).

         Цена овог „паметног” оружја, представљеног на изложби CES, износиће око десет хиљада долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари