Пентагон има „тренажни план” за одбијање напада „армије зомбија”

ДОКУМЕНТ НОСИ ШИФРОВАНУ ОЗНАКУ CONOP 8888 И САЧИЊЕН ЈЕ КРАЈЕМ АПРИЛА 2011.

         ПЕНТАГОН је разрадио план операције за одбијање могућет напада армије зомбија – објавио је амерички часопис Foreign Policy, наглашавајући да располаже документом у коме се таква операција помиње.

         Foreign Policy открива да тај документ не носи ознаку „строго поверљиво” а да је чуван на сајту затвореног типа америчког Министарства одбране. Наводно је његова шифрована ознака - CONOP 8888.

         „Тај план вероватно служи као методолошко упутство за здружену стратешку команду Оружаних снага САД која на основу њега треба да разради свеобухватни сценариј извођења војних операција ради заштите становништва од „хорди зомбија” – наглашава амерички часопис, „препричавајући” поменути документ.

         Тај документ је познат и под насловом  „Достизање преимућства у борби против зомбија”, а на њему је датум – 30. април 2011. године.  Његови аутори су посебно нагласили да концепција коју садржи „није никаква шала”. 

         Притом су објаснили да су зомбије користили као „условног противника” управо зато што је то „апсолутно невероватна варијанта”, а хтели су да избегну нежељене политичке последице које су се могле појавити да су као непријатеља означили било коју од постојећих држава.

         Америчка стратешка команда је, са своје стране, признала да се „документ о борби са живим мртвацима” заиста чува на службеном сајту Пентагона, али је указала да се ради о „згодном тренажном инструменту” који није укључен у програм деловања војног врха САД.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари