Дугин: Русија не треба да почиње преговоре о Украјини док цела Новорусија не уђе у њен састав

У МОСКВИ ОДРЖАН ФОРУМ „КАКВА НАМ ЈЕ ПОБЕДА ПОТРЕБНА“ У УКРАЈИНИ  

* Александар ДУГИН: „Други циљ је потпуно ослобођење Украјине од нацистичког режима, са њеним укључивањем у нову државу источних Словена, уз Русију и Белорусију. Украјински део такве заједнице не треба да има икаква права на аутономију и независност, за разлику од белоруског дела“

* Заменик премијера Украјине (2002-2007) Дмитриј ТАБАЧНИК: Специјална операција рат за цивилизацијски опстанак православља и Русије. Победу над Украјином треба да прати деукрајинизација те земље, другим речима - њена ре-русификација јер су то историјске земље Русије које су од ње отргнуте и украјинизоване

* Владимир ЏАБАРОВ: Биће неопходни забрана неонацистичких украјинских организација, забрана величања нацизма, заштита руског језика и културе, забрана русофобске пропаганде, украјинско одбацивање лажне историје, прекид политике прогона православља и правично суђење и украјинским пропагандистима неонацизма

* Филозоф и политички стратег Тимофеј СЕРГЕЈЦЕВ: „Морамо обезбедити да одрасте бар једна генерација Украјинаца која неће хтети мржњу, неће се хранити њоме и, сходно томе, неће имати жељу да убија“

___________________________________________________________

           У МОСКВИ је одржан форум „Каква нам је победа потребна“. Наравно, победа у Украјини и поводом Украјине.

           Расправу је отворио филозоф, политиколог и социолог Александар Дугин. Према његовом мишљењу, победа Русије у специјалној операцији у Украјини може се одиграти на два начина.

           Први је обнова Новоросије, односно -ослобођење Харковске, Одеске и Николајевске области и њихов улазак у састав Руске Федерације.

           „То је програм-минимум са којим би се могло ући у мировне преговоре. Дакле: тек након  ослобођења Новоросије, а то је још веома далеко“, рекао је Дугин.

           И додао: „Други циљ је потпуно ослобођење Украјине од нацистичког режима, са њеним укључивањем у нову државу источних Словена, уз Русију и Белорусију. Украјински део такве заједнице не треба да има икаква права на аутономију и независност, за разлику од белоруског дела“.

           Заменик премијера Украјине (2002-2007), министар просвете и науке ове земље (2010-2014) Дмитриј Табачник рекао је на форуму да је Специјална операција „рат за цивилизацијски опстанак православља и Русије“:

           „Победу над Украјином треба да прати деукрајинизација те земље, другим речима - њена ре-русификација јер су то историјске земље Русије које су од ње отргнуте и украјинизоване“.

           - Најважније је шта ми, Русија, можемо да понудимо Украјинцима и каква ће бити Украјина, рекао је заменик председника Државне думе Петар Толстој.

           Према његовим речима, становници бивше Украјине сада верују само делима, па Русија треба да тамо заведе ред: племенито, без хистерије, инсистирајући на своме, али у  директном дијалогу са људима.

           Победа Русије мора бити безусловна и тотална, не сме бити полумера, рекао је ратни извештач новинске агенције РИА Новости Јевгениј Маслењиков.

           Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова је навела да је од почетка марта 2024. године покренуто је око 4,5 хиљада кривичних предмета, укључујући геноцид, тероризам, окрутност према цивилима, као и убиства, намерно уништавање итд. Више од 200 украјинских ратних злочинаца је стављено на потерницу, окончани су случајеви против око 300 украјинских војних лица и они су осуђени.

           „Ратни злочинци треба да знају да је одмазда неизбежна и да нико неће избећи одговорност“, нагласила је Захарова.

           Функционер Државне Думе Владимир Џабаров је указао да ће бити неопходни - забрана неонацистичких украјинских организација, забрана величања нацизма, заштита руског језика и културе, забрана русофобске пропаганде, украјинско одбацивање лажне историје, прекид политике прогона православља и правично суђење и украјинским пропагандистима неонацизма.

           Посланик Државне Думе Олег Матвејчев објаснио је зашто становници Украјине нису Украјинци:

           „Такозвано украјинство је вештачки конструкт настао крајем 19. века, који су у Бечу измислили Аустроугари и њихови научници, са циљем да у тај конструкт уграде русофобију. Аустроугарска је то учинила из страха од проруских симпатија у Галицији, која је тада била део Аустроугарске. Једини критеријум за денацификацију Украјине јесте број грађана који себе називају Русима“.

           Политичко украјинство и украјински нацизам су једна те иста ствар, рекао је филозоф и политички стратег Тимофеј Сергејцев.

           „Морамо обезбедити да одрасте бар једна генерација Украјинаца која неће хтети мржњу, неће се хранити њоме и, сходно томе, неће имати жељу да убија“.

           Професор московске Високе школе економије Националног истраживачког универзитета Дмитриј Јевстафјев упозорио је да Бандерина идеја није медијска, већ друштвена стварност и да је већина украјинског друштва била уроњена у ту друштвену реалност изван које Украјинци нису могли да напредују:

            „Русија треба да изгради нови систем друштвених институција у Украјини од нуле. У Украјини је тестирана пост-реалност у капсули лажи која је била планирана да се потом понуди Европи“.


 

  

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари