Медведев: Путин је објавио да ћемо наоружавати непријатеље Америке и НАТО

БАЈДЕН: НЕ ДОЗВОЉАВАМО УКРАЈИНИ ДА НАШИМ РАКЕТАМА ГАЂА МОСКВУ И КРЕМЉ

Mапа показује кретање танкера са нафтом- већина је у

домету ракета јеменских Хусита којима би Москва такође

могла предати неке своје противгродске ракете

* Џо БАЈДЕН: Нећемо дозвољавати ударе преко 200 миља (око 322 км) дубоко у Русији. Само по конкретним циљевима уз украјинско-руску границу

* Дмитриј МЕДВЕДЕВ: „Председник Путин је по први пут дозволио испоруке нашег оружја у регионе који су у рату са државама које снабдевају оружјем бившу Украјину. Другим речима, оним снагама које су у сукобу са Америком и државама НАТО. Ово је веома значајна промена у нашој спољној политици. Нека горе у паклу!“

_________________________________________________________

          СЈЕДИЊЕНЕ Државе не намеравају да дозволе Оружаним снагама Украјине ударе америчким оружјем по циљевима у дубини Русију, укључујући Москву и Кремљ - изјавио је Џо Бајден.

          Председник САД је у интервјуу телеканалу АВС додатно прецизирао:

          „Нећемо дозвољавати ударе преко 200 миља (око 322 км) дубоко у Русији. Не одобравамо ни ударе на Москву и Кремљ“.

          Бајден је нагласио да ће Кијев моћи да користи америчко оружје само у близини украјинске границе. За ударе по „конкретним циљевима“.

          Амерички лидер се овако огласио након што је Владимир Путин објавио да ће се његова земља према западним државама које дозвољавају Украјину употребу свог наоружања по циљевима у Русији држати старог принципа: „Непријатељ мог непријатеља је мој пријатељ“.

          Заменик председника Савета безбедности и бивши председник Русије Дмитриј Медведев поводом најновијег Путиновог упозорења Западу је рекао:

          „Председник Путин је по први пут дозволио испоруке нашег оружја у регионе који су у рату са државама које снабдевају оружјем бившу Украјину. Другим речима, оним снагама које су у сукобу са Америком и државама НАТО. Ово је веома значајна промена у нашој спољној политици“.

          Медведев је додатно нагласио:

          „Јенкији и њихови европски слинави пси тврде: имамо право да предамо било које оружје бившој Украјини (односно непријатељу наше земље), а све друге земље немају право да помогну Русији. Другим речима, уништићемо је на сваки могући начин, а нико нека се не усуђује да снабдева Русима оружјем и опремом битном за одбрану земље. Е, нека САД и њихови савезници сада осете директну употребу руског оружја од стране трећих фактора. Нека горе у паклу“.

          Медведев је објаснио да „фактори“ и региони, којима би Москва могла испоручити оружје против САД и НАТО-земаља намерно нису именовани, али да то могу бити сви који Јенкије и њихове савезнике сматрају својим непријатељима. ИУ додао:

           „На наше оружје ће моћи да рачунају сви такви без обзирана њихова политичка уверења и међународно признање. Непријатељи САД су наши пријатељи. И нека употреба руског наоружања од стране још неименованих „региона“ буде што деструктивнија за њихове и наше противнике. И нека осетљиви објекти држава које снабдевају Кијев оружјем горе у пакленом пламену. Заједно са онима који их контролишу. А ми ћемо се радовати њиховим успешним ударима нашим оружјем по заједничким непријатељима!“

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари