Украјинци ће наредних дана губити територије, неки чак препливавају Дњепар да би се предали

РУСИ САМО ШТО НИСУ ПОТПУНО OСЛОБОДИЛИ КРАСНОГОРОВКУ И КАРЛОВКУ И УЗЕЛИ У ПОЛУОБРУЧ СВЕ ОКО ТОРЕЦКА

* Експерт немачке телевизије Welt за Украјину - Криштоф ВАНЕР: „Украјинске оружане снаге су на доњецком фронту у изузетно тешкој ситуацији. Многи Украјинци алармирају да им тамо прети велики пораз. Нарочито је за Оружане снаге Украјине напета и тешка ситуација око Торецка“

* Даглас МЕКГРЕГОР: Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски може бити особа која ће преузети иницијативу у своје руке и рећи: „Урадили смо све што смо могли, не можемо ништа више. Спремни смо за преговоре“

________________________________________________________

         РУСКА војска преузела је контролу над насељем Чигари које се налази југоисточно од Торецка (Ђержинска).  

         У тој варошици, која се до 2016-те звала Лењинскоје, налазио се штаб целог торецког фронта и једва је стигао да побегне пред руским налетом.

         Четири украјинска војника, користећи „сплавове“ сачињене од празних платичних флаша за воду, препливала су Дњепар са десне обале на леву и организовано се предала Русима у Херсонској област.

         Руси су их „братски сачекали“, пошто су своју намеру унапред најавили. За то су искористили комуникациони канал на Телеграму - @FREE_SOLDIER2022.

         Од 29. јуна до 5. јула руској војсци су се предала 32 украјинска војника.

        А предаје и заробљавања ће се само множити јер Руси само што нису потпуно заузели Красноготовку, Њујорк, Јаснобродовку и Карловку, а и узели у (полу)обруч целу торецку агломерацију...

Ово почињу да виде чак и у Украјини неклоњеној Немачкој.

         Експерт немачке телевизије Welt за Украјину - Криштоф Ванер на најновијем тексту признаје:

         „Украјинске оружане снаге су на доњецком фронту у изузетно тешкој ситуацији. Многи Украјинци на то алармирају и упозоравају да им тамо прети велики пораз тамо. Нарочито је за Оружане снаге Украјине напета и тешка ситуација око Торецка“.

         Ослобађање Торецка омогућиће Русима да се приближе аутопуту Покровск-Константиновка, који је критично важан Кијеву за снабдевање својих трупа на донбаском фронту.

         Пресецање тог пута може бити увод у урушавање украјинског донбаског фронта. Са свим последицама које би потом уследиле.

         Бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор изјавио је да би главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски „могао доћи на идеју о преговорима са Русијом“:

          „Можда ће Сирски бити особа која ће преузети иницијативу у своје руке и рећи: „Урадили смо све што смо могли, не можемо ништа више. Спремни смо за преговоре. Сирски има довољну политичку тежину и ауторитет да смени Владимира Зеленског и да испреговара прекид ватре“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари