Биометријски пасоши „Републици Косово“ стижу из – Аустрије!

ПРЕДВИЂЕНО ЈЕ ДА СЕ ЗА ТРИ ГОДИНЕ ОДШТАМПА 1,3 МИЛИОНА ПАСОША

     ПРИШТИНСКИ лист "Експрес" – у моменту „пресецања врпце“ за нови ЕУ-систем управљања границом - објавио је вест да су косовске власти почеле са израдом биометријских пасоша "Републике Косова".

     Према изјави Бајрама Реџепија, министра полиције власти у Приштини, пасоши ће бити рађени у Аустрији и предвиђено је да се за три године одштампа 1,3 милиона пасоша. Нису наведени детаљи о томе ко ће штампати ове документе.

     Истовремено је званична Албанија ставила до знања да подржава приштинску власт у "испуњењу захтева за визну либерализацију".

     "Јачање реда, безбедности и борба против криминала у Албанији и на Косову доприносиће безбедности у региону и шире," изјавио је у понедељак 8. августа албански министар унутрашњих послова, Бујар Нишани, после сусрета са својим колегом из Приштине Бајрамом Реџепијем.

     Нишани је изразио спремност да подржи приштинске власти у испуњавању захтева ЕУ за визну либерализацију, пренела је албанска новинска агенција АТА у свом сервису на енглеском језику.

     Коментаришући догађаје на северу Космета, Нишани је, иначе, Реџепију рекао следеће: "Ваше полицијске снаге су употребљене у складу са Устава суверене земље и показале су професионализам једне демократске полиције ,као и пуну вољу за спровођењем закона и слањем поруке да је закон изнад свега. Ми веома високо ценимо чињеницу да једна нова држава консолидује своје институције за спровођење закона", пренела је АТА.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари