Додик ради посао Београда

 ПРЕДСЕДНИК РС ТРАЖИ ДА СЕ ПОШТУЈУ ПРАВА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ЦРНОЈ ГОРИ 

Председник Републике Српске Милорад Додик 

  • „Ми желимо да се Црна Гора несметано развија, али да се у њој поштује национални идентитет Срба и све што је легитимно да има српска национална заједница”

     ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је током своје посете у Херцег Новом да је РС заинтересована за положај и заштиту интереса српске националне заједнице у Црној Гори.

     “Желимо да заштитимо српски идентитет и интерес српског народа у Црној Гори и желимо да се поштују сва национална права Срба у Црној Гори, као и конститутивност српског народа што се може потврдити кроз историју“ , рекао је Додик.

     Он је истакао да власти РС поштују чињеницу да је Црна Гора као суверена држава на путу ка европским интеграцијама и да желе да да Република Српска и Црна Гора ускоро склопе споразум о специјалним везама.

     “Ми желимо да се Црна Гора несметано развија, али да се у њој поштује национални идентитет Срба и све што је легитимно да има српска национална заједница“ , истакао је Додик и поручио да ће наставити да гради добрте пријатељске односе са суседном земљом са којом жели што мање нерешених питања.    

     Фонет

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари