Костић би да купи институт у Игалу

   МК ГРУПА СПРЕМА СЕ ДА ИНВЕСТИРА У ЦРНОЈ ГОРИ

 Миодраг Костић

        ПОДГОРИЦА, (ФоНет) - Власник МК групе Миодраг Костић је поново заинтересован за инвестирање у Инстутут „Др Симо Милошевић" у Игалу, пише Дан, позивајући се на неименоване поуздане изворе.

        Српски бизнисмен се, како наводи лист, због тога састао са црногорским министром финансија Милорадом Катнићем и власником предузећа Челебић, Томиславом Челебићем, пренела је РТВ Црне Горе.

        Влада тренутно припрема тендерску документацију за продају 56,48 одсто акција капитала Института, а према незваничним информацијама, документација ће бити готова до краја године, када би требало да се распише тендер, трећи по реду.

        Прошлогодишњи тендер је пропао као и први који је расписан 2008, године, а Владин циљ је да постави што боље услове како би привукла што више компанија и приватизовала институт, па се размишља о дугорочном закупу бањског лечилишта.

        Маја Крстајић, портпарол предузећа Челебић, рекла је Дану да је Костић лични Челебићев пријатељ и да је подгорички бизнисмен искористио лично пријатељсто као повод да уприличи неформални састанак и убиједи Костића да улаже у пројекте у Црној Гору.

        Костић је за први тендер 2008. откупио документацију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари