Раковић: Уједињење Србије, Српске и Црне Горе у јединствену српску државу биће - праведно решење

ЗАПАДНА ХЕГЕМОНИЈА ЈЕ У ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ УН ПОВОДОМ „СРЕБРЕНИЦЕ“ ДОЖИВЕЛА ПОРАЗ

Александар Раковић

* Западне земље, посебно САД, Велика Британија и Немачка, покушале су да усвајањем резолуције оправдају своју агресију на српски народ током деведесетих година 20. века, као и западно разбијање СФР Југославије и СР Југославије. Резултат гласања у Генералној скупштини УН је поразан по спонзора резолуције о Сребреници - Немачку, као и за колективни Запад

* Важан циљ носилаца колективног Запада је укидање Републике Српске. Они би то сматрали суштинском победом над српским народом, а нестанак српске државности западно од Дрине био би коначна казна за слободарски отпор српског народа против западне хегемоније

___________________________________________________________

          ИСТОРИЧАР Александар Раковић је оценио да је западна хегемонија доживела у Генералној скупштини УН пораз, јер су само 84 државе гласале за резолуцију о Сребреници, док 109 држава није гласало, те због тога ова резолуција, која је иначе необавезујућа, не може да се примењује.

          Раковић је оценио да је резултат гласања у Генералној скупштини УН био поразан по спонзора резолуције о Сребреници - Немачку, као и колективни Запад и остале који су следили ову сегрегационистичку политику против српског народа.

          Он је указао на то да су западне земље, посебно САД, Велика Британија и Немачка, покушале да усвајањем резолуције и на овај начин оправдају своју агресију на српски народ током деведесетих година 20. века, као и западно разбијање СФР Југославије и СР Југославије.

          Раковић је навео да је Немачкој, Аустрији и Хрватској одговарало да се у други план стави нацистичко-усташки геноцид у Другом светском рату како би се у првом плану нашао такозвани геноцид у Сребреници, а стигма колективне кривице ставила на Србију и Републику Српску.

          - Наравно, важан циљ носилаца колективног Запада је укидање Републике Српске. Они би то сматрали суштинском победом над српским народом, а нестанак српске државности западно од Дрине био би коначна казна за слободарски отпор српског народа против западне хегемоније - сматра Раковић.

          Oн је у ауторском тексту на интернет страници Културног центра Нови Сад навео да Запад није успео да стави стигму колективне кривице на српски народ.

          Подсетио је и на мишљења израелских стручњака за геноцид и холокауст Гидеона Грајфа, Јехуде Бауера и Ефраима Зурофа који су категорични у тврдњи да у Сребреници није био геноцид, него само ратни злочин, што је потврдила и независна десеточлана међународна комисија, предвођена Грајфом.

          - За Јевреје је питање страдања суштински део индентитета, но, и за Србе је то питање једнако важно, а такође се тиче идентитета, посебно ако се има у виду да су Срби, Јевреји и Роми били састрадалници у логорима смрти Независне Државе Хрватске - навео је Раковић који је сарадник Института за новију историју Србије.

          Он је подсетио на то да је високи представник за БиХ у оставци Валентин Инцко, у својству окупационог гувернера, 23. јула 2021. године наметнуо допуне у Кривичном закону БиХ којима је криминализовао негирање геноцида у Сребреници и величање ратних злочинаца.

          За ово је предвиђена казна затвора, од шест месеци до пет година за негирање геноцида и најмање три године за величање ратних злочинаца, чиме је Инцко укинуо право на слободу говора и мишљења.

          - Но, српски народ то не прихвата. Западна хегемонија доживјела је пораз у Генералној скупштини УН. У вези с тим, ми, Срби, не треба да се разбацујемо појмовима о догађајима у Сребреници, већ да се држимо чињенице да је реч о ратном злочину за који су одговарали појединци - поручио је Раковић.

          Он је напоменуо да је Србија неколико јесеци водила врло активну дипломатију како би убедила што је више могуће држава да не гласају за резолуцију о Сребреници, те да ће та српска дипломатија и наступ председника Александра Вучића у Генералној скупштини УН остати забележени као велики успеси Србије на међународном пољу.

          Раковић је оценио да је праведно решење уједињење Србије, Републике Српске и Црне Горе у јединствену српску државу.

           (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари