Биће одржана и свечана академија „Република Српска - глас који се чује“

УТВРЂЕН ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И КРСНЕ СЛАВЕ РС

        На другој седници Одбора за прославу 9. Јануара - Дана Републике Српске и Крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана, која је одржана у Бањалуци, а којом је председавао председник Републике Српске Милорад Додик, утврђен је програм и протокол обележавања Дана Републике.

        Протоколом су, код председника Републике Српске, планирани пријеми спортиста, студената и ученика; представника Савеза националних мањина; културних и научних радника и издавача из Републике Српске; представника медија;  правосудних органа Републике Српске и Уставног суда Републике Српске; министарства одбране БиХ; привредникa; члановa Акедемије наука и уметности Републике Српске; представникa верских заједница у Републици Српској; борачких организација; министарства унутрашњих послова Републике Српске; Владе Републике Српске; Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске и представника Републике Српске у заједничким органима БиХ.

        Протоколом је предвиђено полагање венаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске, полагање венаца на Тргу палих бораца НОР-а, на Спомен костурници на Градском гробљу у Бањалуци и Споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака у Бањалуци, а у Модричи ће бити положено цвеће на гроб покојног председника Републике Српске др Милана Јелића.

        Света архијерејска литургија и славски обред биће служени 9. јануара у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

        Свечана академија под називом „Република Српска - глас који се чује“, биће одржана истог дана у дворани „Борик“. Будући да се навршава двадесет година од стварања Републике Српске, програм свечане академије 9. jануара, биће у духу овог значајног јубилеја.

        Након свечане академије, у Административном центру Владе Републике Српске, биће одржан традиционални свечани пријем, који организује председник Републике.

        У вечерњим часовима, истог дана, планирана је 3D пројекција на Културном центру „Бански двор“ у Бањалуци, током које ће бити презентована историја, културна баштина, природно богатство и привредни потенцијали Републике Српске.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари