Двојица странаца се учланила у Додикову партију

НЕОБИЧАН КОРАК ШВАЈЦАРЦА РЕНЕ ХАНСА И ОСВАЛДА ШТАУФАХЕРА ИЗ ЛИХТЕНШТАЈНА

         ШВАЈЦАРАЦ Рене Ханс, познатији по надимку Бруно, и Освалд Штауфахер из Лихтенштајна учланили су се у партију Милорада Додика - Савез независних социјалдемократа (СНСД).

         Њих двојица су први страни држављани који су постали чланови једне политичке партије у РС.

         Ханс већ 12 година заредом долази у посету у РС, а Штауфахер је први пут на овим просторима.

         Њих двојица су посетили Љубачево код Бањалуке и нису пропустили прилику да обиђу предузеће "Дрворез" власника Мирка Главића, који је дугогодишњи Хансов пријатељ.

         „Рене и ја се познајемо дуги низ година, а он већ 12 година долази у посету РС. Сада је одлучио да постане наш држављанин и да се учлани у СНСД, што је била искључиво његова жеља”, истакао је Главић.

         Он је нагласио да његово предузеће, које запошљава 53 радника, има традицију дугу 19 година и да упркос економској кризи нису отпустили ниједног радника.

         Ханс има велику жељу да, чим се пензионише, изгради викендицу и да се пресели у РС, а у остварењу те жеље помогао му је домаћин Јован Гатић на граници Љубачева и села Јаворани, од којег је добио плац.

         „Бићу врло срећан ако будем имао прилику да своје пензионерске дане проведем на овим просторима”, искрен је Ханс.

         Чланске карте обојици је уручио Слободан Гаврановић, председник Скупштине града Бањалука и кандидат за градоначелника највећег града РС.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари