Хрват код Брчког премлатио Бошњака који је тражио „турску кахву“

СЛОМИО МУ ОБЕ ПОТКОЛЕНИЧНЕ КОСТИ ЛЕВЕ НОГЕ,

ПСОВАО МУ „БАЛИЈСКУ МАЈКУ“ И ГОВОРИО „НЕКА УМРЕ“

  • Све се догодило у селу Горњи Зовик, а оптужени премлаћеном објашњавао да је у хрватској, а не у турској кафани, а ако хоће „турску кахву“ - нека иде у Турску

        ОСНОВНИ суд дистрикта Брчко потврдио је оптужницу којом се мушкарац, чији су иницијали А.М. терети за „наношење тешке телесне повреде из мржње“.

        Оптужени А.М. се терети да је у хрватском селу Горњи Зовик, код Брчког, забранио конобарици у угоститељском објекту да услужи госта К.С., који је наручио „пиво и турску кахву“.

        Оптужени је рекао да конобарица неће правити турску кахву и да К.С. иде у Турску ако хоће да је пије. Затим га је истеривао напоље говорећи да је то хрватска, а не турска кафана, саопштено је из Правосудне комисије.

        У саопштењу се наводи да је А.М., очигледно „мотивисан предрасудама и разликама везаним за национално порекло и језик који је користио оштећен, пришао К.С. и песницама га више пута ударио у груди и тако оборио на под.

        Ту је, како се даље наводи, наставио да га удара ногама по целом телу и при том му је сломио обе потколеничне кости леве ноге.

        „Оштећени је након тога испузао из кафане и при том је чуо оптуженог како коментарише да оштећеном није ништа, псујући му балијску мајку и коментаришући „нека умре“, наведи се у саопштењу.

        Правосудна комисија дистрикта напомиње да је реч о првој оптужници подигнутој због кривичног дела „из мржње“, након што је Кривични закон дистрикта од 30. јуна 2010. године прописао оваква кривична дела.

        Оптужницу против А.М. подигло је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари