КУЧАН: Република Српска је функционална!

ВИДЕЛА ЖАБА...

СЛОВЕНИЈА ИМА „СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗАСЛАНИКА ЗА БиХ“

  • Као један од кључних проблема у функционисању Федерације БиХ Кучан је навео то што се Хрвати у Федерацији институционално осећају ускраћенима

        САРАЈЕВО, (ФоНет) - За Републику Српску (РС) у овом тренутку може се тврдити да је функционална, што није случај са Федерацијом БиХ и самом БиХ, изјавио је специјални изазланик Словеније за БиХ и бивши словеначки председник Милан Кучан.

        Да би БиХ била функционална, према Кучановим речима, потребан је консензус међу представницима њених народа.

        Чињеница је да више од годину дана након избора нису формиране власти на нивоу БиХ довољно говори о незаинтересованости међународне заједнице за збивања у БиХ, подсетио је он.

        Као један од кључних проблема у функционисању Федерације БиХ Кучан је навео да се Хрвати у Федерацији институционално осећају ускраћенима, пренео је Вечерњи лист у издању за БиХ.

        „Међутим, о томе не може бринути само држава БиХ, него у то мора да буде укључена међународна заједница која мора да има одговорност за БиХ“, рекао је Кучан на свечаности у Љубљани у организацији Културно-просветног завода Авероес поводом 25. новембра, дана који део Федерације БиХ прославља као Дан државности.

        Словеначка Влада именовала је прошле године у новембру Кучана за специјалног изасланика Словеније за БиХ. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари