Немац их навукао обећањем да ће зарађивати 700 долара недељно

ШЕСТ СРБА, 10 БОШЊАКА И ХРВАТ ПРЕД ХАПШЕЊЕМ У ИРАКУ

        БАЊАЛУКА,  (ФоНет) - У курдском граду Ербил у Ираку заробљено је 16 држављана Босне и Херцеговине (БИХ), који су у Ирак отишли посредством немачке компаније, чији је власник Еуген Ејрих нестао без трага.

        Александар Елвис Рамић из Блатнице код Теслића је на свом профилу на Фејсбук у четвртак тражио помоћ, јер им данас, како је навео, истичу туристичке визе због чега ће завршити у затвору, преноси данас РТРС.

        Према његовим речима, са њим је заробљено још пет Срба, 10 Бошњака и један Хрват, а у кампу у којем су смештени има и Бугара, Румуна и Курда.

        Локална власт у Теслићу тражиће од Министарства иностраних послова БиХ да помогне у ослобађању Теслићана који су заробљени у курдском граду Ербил у Ираку, рекао је Срни теслићки наччлник Саво Касаповић.

        Он је нагласио да је за ову вест тек јутрос сазнао и обећао да ће од Министарства иностарних послова тражити да се радници што пре врате кућама.

        Љубомир Маливојевић, председник Савета месне заједнице Блатница, одакле су тројица заробљених Теслићана, рекао је да је раднике преварио Немац Ејрих који им је обећао да ће седмично зарађивати 700 долара, али је након два-три дана нестао.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари