Стоилковић: Поново се покреће минирање око Зебрњака, сада у интересу аждаје албанских партија

УПОЗОРЕЊА ЛИДЕРА ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ СРБА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ

Зебрњак

* Иван СТОИЛКОВИЋ: „Већ дуже време постоје покушаји да се Срби и Србија инволвирају у македонске проблеме којима је кумовала ова власт. Македонске власти очајнички траже дефокус од бугарског малтретирања Македоније како би се све ово искористило да се у јавни живот врати тема сатанизације Срба и Србије. За ово многим Србима никада нећу опростити њихову инволвираност, свесну или не, неважно

______________________________________________________________

          „СТОП! Данас, иста мета, исто одстојање. Поново се покреће минирање око споменика на Зебрњаку, овај пут да би се задовољили апетити албанских партија, аждаје која се никада не задовољава пленом, уз ћутање или прећутну подршку македонских партија у власти, мислим на СДСМ", изјавио је председник Демократске партије Срба у Северној Македонији и народни посланик у Собрању Иван Стоилковић.

          Он је нагласио да су после месец дана припреме терена тек јуче обавестили надлежне институције у Србији, што је само по себи скандал.

          „Уместо да о активностима везаним за поновно минирање око споменика обавесте надлежне српске институције, јер споменик је под заштитом државе и постоји међудржавни споразум о томе, кокетирањем са неким српским организацијама, користећи их и манипулирајући их на најбруталнији начин, што због неискуства, незнања, а што, богами, и због личних фрустрација.

          - Да подсетим, ове које се не боре против власти која организује поновно минирање око споменика које смо зауставили 2014. године и утврдили зону заштите око споменика 2012. године, уредили споменички комплекс и спасили од даљег пропадања, него против нас, да је веома глупо то што раде, али разумем порив мржње, инфериорности и слугеранства.

          - У најмању руку је чудно да они који су и тада били против нас и на другој страни данас су поново у истом строју и уместо да нападају власт, која поново атакује на споменик, нападају своје. Болесно!

          Ми смо као организација и људи, личним примером, голим рукама износили камење из “темпиране бомбе”, капеле која била затрпана камењем и која би временом урушила споменик до темеља”, истакао је Стоилковић.

          У саопштењу се наводи да је додао да поред криминала и корупције, директна корист од овога иде албанској компанији КООП инжињеринг и да постоји и политичка позадина догађаја.

          „Већ дуже време постоје покушаји да се Срби и Србија инволвирају у македонске проблеме којима је кумовала ова власт. Македонске власти очајнички траже дефокус од бугарског малтретирања Македоније како би се све ово искористило да се у јавни живот врати тема сатанизације Срба и Србије. За ово многим Србима никада нећу опростити њихову инволвираност, свесну или не, неважно.

          - И на крају, мада ту није крај, намерно сам данас поломио тзв. мерне инструменте за тзв. мерење сеизмологије споменика јер је то једини преостао начин да се јавности укаже на отворене манипулације и криминал владајуће структуре у Македонији и подигне на виши степен ниво свест српског народа о важности Зебрњака, а затим и о важности живота и имовине људи у селу Тромеђа који су директно угрожени на различите начине”, навео је Стоилковић.

          https://www.politika.rs/scc/clanak/571843/stoilkovic-severna-makedonija-...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари