Анкетни одбор НС Српске: Постоји основ сумње да је Давид Драгићевић убијен

ИЗВЕШТАЈ И ЗАКЉУЧКЕ УСВОЈИО СА ЧЕТИРИ ГЛАСА „ЗА“, СУЗДРЖАН БИО - ДРАГО КАЛАБИЋ

• Одбор од Тужилаштва затражио да се хитно тужилачком одлуком одреди према вероватноћи да се ради о убиству
• У извештају на више од 320 страница су и одговори на преко 800 питања постављених представницима бањалучког Окружног тужилаштва и полиције
 

        ПО ЗАВРШЕТКУ девете по реду седнице Анкетног одбора, који је формиран ради сагледавања свих релевантних чињеница о смрти Давида Драгичевића донесен је закључак да постоји основ сумње да је Давид убијен и да се Тужилаштво хитно тужилачком одлуком мора одредити по том питању.

        Закључци су усвојени са четири гласа за и једним суздржаним. Суздржан је био Драго Калабић.

        Извештај ће бити упућен на усвајање парламенту Српске.

        Анкетни одбора Народне скупштине РС сачинио је на више од 320 страна извештаја у вези са свим релевантним чињеницама случаја страдања бањалучког младића Давида Драгичевића.

        У том документу су детаљи одговора на више од 800 постављених питања представницима бањалучког Окружног тужилаштва и полиције.

        У протеклом периоду узели су изјаве од министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача, тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Далибора Вреће и главног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Желимира Лепира.

        Седницама је председавао председник Анкетног одбора Бранислав Бореновић, а присутни су били заменик председника Драго Калабић, као и чланови Недељко Гламочак, Миланко Михајилица и Горан Ђорђић.

        У име групе „Правда за Давида“ присутни су били Љиљана Тешановић и Борислав Радовановић.

        Давор Драгичевић, отац, тврди да је његов син убијен, те оптужује полицију и тужилаштво да то прикривају. Врх полиције РС је против Драгичевића поднео тужбе за клевету, а он је тужилаштву доставио више од хиљаду пријава у којима се наводи да је Давид Драгичевић, који је нестао 18. марта, а пронађен 24. марта, убијен.

        Независне новине
 
Категорије: 

Коментари