Чији „батинаши“ и „криминалци“ харају Параћином?

ПОСЛАНИК ДС БАЛША БОЖОВИЋ: НАПРЕДЊАЦИ ПОСЛАЛИ „ЗЕЉУ“ ДА РУШИ САШУ ПАУНОВИЋА

  • Александар МАРКОВИЋ (СНС): Божовић износи силне неистине, нико не прекраја изборну вољу грађана, у Параћину нема „батинаша“. Општином влада група криминалаца предвођена параћинским деспотом Сашом Пауновићем

        СКУПШТИНА Србије наставила је данас седницу, али је на самом почетку рада било бурно и уз расправу мимо дневног реда о „батинашима“ владајуће већине и опозиције, као и о општини Параћин на чијем челу је потпредседник Демократске странке (ДС) Саша Пауновић.

        Посланик ДС Балша Божовић рекао је да општину Параћин посећује Зоран Милојевић звани Зеља и прети одборницима и покушава да наметне већину која није у складу са вољом грађана, те да је излишно говорити о циљевима Министарства државне управе и локалне самоуправе и законима који су на дневном реду јер се на терену у Србији дешавају потпуно друге ствари.

        „Члан Главног одбора Српске напредне странке покушава да намакне већину који грађани нису изабрали како би се председник општине Параћин Саша Пауновић сменио“, рекао је Божовић.

        Посланик Српске напредне странке Александар Марковић је рекао да Божовић износи силне неистине, да нико не прекраја изборну вољу грађана и да у Параћину нема „батинаша“. Он је казао и да општином Параћин влада „група криминалаца предвођена параћинским деспотом Сашом Пауновићем“.

        Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић је рекао да су „батинаши“ Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића претукли пре неки дан Божидара Милића, само зато што је питао оне који су блокирали путеве џиповима и ВМW-има зашто то раде.

        „О батинашима причају они који су полицијским чизмама газили и убили Ранка Панића и који су 2008. године слали бригаде да насилно руше власт по општинама која није била по њиховој вољи“, рекао је Мартиновић.

        После тога је одређена пауза од два минута како би се ситуација смирила и како би се говорило о тачкама које су на дневном реду.

        Посланици разматрају у начелу сет закона из области државне управе и локалне самоуправе, избор Јоргованке Табаковић за гувернерку Народне банке Србије, избор вицегувернера и чланова Одбора Агенције за борбу против корупције.

Категорије: 

Коментари