Влади треба одузети право да манипулише са милијарду долара

ЛДП ТРАЖИ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ СА РАСПРАВОМ О ЕКОНОМСКОЈ ПОЛИТИЦИ ЦВЕТКОВИЋЕВЕ ВЛАДЕ

  • Владина политика се претворила у предизборну кампању у којој се, због дневног рејтинга, уништавају године које су пред нама

  • Јовановић је као пример навео задуживање Србије емитовањем еурообвезница за милијарду долара "на непознатом финансијском тржишту, уз непознате посреднике, непознате провизије, у најнеповољнијем тренутку у економској историји"

       БЕОГРАД, (ФоНет) - Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да та странка тражи да се закаже седница парламента на којој би се расправљало о економској политици Владе Србије и оценио да се она претворила у предизборну кампању у којој се, због дневног рејтинга, уништавају године које су пред нама.

       "Превише је шокантних примера који указују на неодрживост економске политике за коју се Влада определила и која се претворила у предизборну кампању у којој се због дневног рејтинга уништавају године које су пред нама", рекао је Јовановић на конференцији за новинаре.

       Он је истакао да би седница на којој би се разговарало о економској будућности Србије требало да се одржи пре расправе у парламенту о ребалансу буџета.

       Јовановић је као пример лоше економске политике навео задуживање Владе Србије емитовањем еурообвезница за милијарду долара и оценио да се држава задужила "на непознатом финансијском тржишту, уз непознате посреднике, непознате провизије, у најнеповољнијем тренутку у економској историји".

       "Шминкање једног катастрофалног економског потеза не може да сакрије читав низ компромитујућих чињеница", рекао је Јовановић и указао да је Србија емитовала своје обвезнице на период од десет година уз неповољну каматну стопу од 7,25 одсто на долар.

       Он је рекао да је задуживање Србије у доларима у овом тренутку равно узимању кредита у швајцарцима пре неколико година и додао да Влада намерава тим новцем да попуни рупу у буџету.

       Јовановић је рекао да би Влади требало да се одузме право да манипулише са милијарду долара на начин на који намерава и истакао да је основни проблем карактер тог кредита.

      "Он не може да буде инвестициони кредит због каматне стопе. Ко ће узети тај новац када у овом тренутку свака компанија која послује у Србији новац добија по повољнијим условима", рекао је Јовановић.

       Додао је да ЛДП тражи да им надлежни одговоре шта Влада мисли да уради са милијарду долара, као и шта се дешава са девизним резервама Србије и да ли је тачно да држимо девизне резеве по каматној стопи испод један одсто и то у доларима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари