Вучић „Велтвохе“: Људи у Србији више не могу да поднесу двоструке стандарде Запада

НАВЕО ДА У ЕУ ВЕОМА ПОТЦЕЊУЈУ ПУТИНА А ДА НЕМАЈУ ДОБРЕ КАРТЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ РУСКОГ ЛИДЕРА

Ватромет по завршетку Свесрпског сабора

* Швајцарском листу рекао и да је српски народ дубоко повезан са Косовом и Метохијом и да се та повезаност не може прекинути на начин какав жели Запад: За КиМ не може бити решења по којем Албанци добијају све, а Срби - ништа

__________________________________________________________

             ЗА КОСОВО и Метохију не може бити једностраног решења према којем Албанци добијају све, а Срби губе све, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

             Указао је да је за питање Косова и Метохије потребан компромис, као и да се у преговарачком процесу било стигло близу таквог решења, али да оно није постигнуто јер Приштина не испуњава своје обавезе.

             Истакао је да је српски народ дубоко повезан са Косовом и Метохијом и да се та повезаност "не може прекинути на начин какав жели Запад".

             Људи у Србији више не могу да поднесу двоструке стандарде Запада и "то је нешто што се може чути на сваком кораку, од свакога у Београду" - рекао је Вучић у интервјуу за швајцарски лист Велтвохе.

             Вучић сматра да Европљани веома потцењују Владимира Путина и да немају, како је навео, добре карте у рукама у борби против руског лидера.

             "Велтвохе" је, између осталог, одговорио и на питање где су "црвене линије" Путина и где их Запад прелази у вези са одобрењем САД и Немачке Украјини да користи њихово наоружање за нападе на руску територију, као и наводе западних медија да руски председник блефира када каже да ће бити последица.

             - Ако се кладите на чињеницу да неко блефира, то значи да немате боље карте, већ само верујете да ваш противник има горе карте. И нисте сигурни у то, јер не знате и нисте видели његове или њихове карте - рекао је Вучић.

             Лично бих увек био веома опрезан и разборит када бих процењивао Путинову вољу или његове могуће наредне кораке, додао је предсједник Србије.

             - Не могу да будем на његовом месту, не могу да гледам кроз његове очи, али верујем да ће ово само погоршати ситуацију. То никоме неће помоћи, само ће додатно погоршати ситуацију - нагласио је Вучић.

             (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари