Вучић: Србија ће добити још 6 ауто-путева, привреди и грађанима још милијарду евра

ОБЈАВИО ДА ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ УЗ ЈАНУАРСКИ ЧЕК ДОБИТИ ПО 5,9 ОДСТО ПОВЕЋАЊА

* Председник Србије прецизирао да ће нови пакет помоћи обезбедити исплате два или три пута по пола минималца. А биће и секторске помоћи за туризам, за хотелијере, туристичке агенције, водиче, за аутобуске превознике, са још пола минималца

___________________________________________________

       ВЕРУЈЕМ да нас чека боља година од претходне, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.

       "Много тога смо урадили у прошлој. Имајући у виду шта се све збивало, прошла није била толико лоша, осим што смо због пандемије изгубили много људи. У наредном периоду ћемо обезбедити значајан број вакцина, и драго ми је што ћемо вакцинисати велики број грађана", рекао је Вучић у тв-емисији "Ћирлица".

       Градићемо шест аутопутева, каже предсједник.

       Такође, најављује укупну помоћ грађанима и привреди у 2021. од укупно милијарду евра.

       Он је најавио ће до Сретења бити донет додатни пакет помоћи привреди.

       Како је рекао, то неће бити издашна помоћ као први пакет, али ће бити нова инјекција за компаније, привреду, предузетнике, мала, средња, па и велика предузећа, што је, каже, 1.052.000 људи који су обухваћени тим системом.

       Вучић је прецизирао да ће то највероватније бити помоћ у виду исплате два или три пута по пола минималца, што је, каже, огромна помоћ и подршка.

       Биће и секторске помоћи за туризам, за хотелијере, туристичке агенције, водиче, за аутобуске превознике, са још пола минималца.

       Навео је да ће држава настојати да додатно помогне и пензионерима, поред повећања пензије од 5,9 одсто, колико ће добити у фебруару, када приме јануарску пензију.

       Симболично, пензионери би до марта требало да добију пакете са витаминима Ц, Д и цинком, што су, каже Вучић, ситнице, али показују дио бриге да се изборе за здравље.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари