Вучић: Велика победа у Београду, убедљива у Новом Саду, невероватне - у Пећинцима и Суботици

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОЦЕНИО РЕЗУЛТАТЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА, СА АКЦЕНТОМ НА ВЕЛИКИМ ГРАДОВИМА

* Александар ВУЧИЋ: У Нишу, као што смо и очекивали, била је најтежа политичка утакмица. Оно што је важно, то је да ћемо у Нишу имати већину за вероватно три мандата више, укупно 32 мандата, 31 је потребан за већину

* „Предстоји нам тежак рад и много проблема. Очекује нас тешко време, ужасно тешко веме за које нисмо ни криви, ни заслужни, а биће само теже. Морамо да чувамо своју земљу, мир и своју слободу“

____________________________________________________________

         У БЕОГРАДУ ћемо имати 63 одборничка мандата, наша листа имаће 52 одсто гласова од оних који су изашли, то је невероватна победа, убедљива победа и у Новом Саду, навео је председник Србије Александар Вучић.

         - Више од годину дана трајали су стравични притисци везани за изборе.  Већину смо имали и после 17. децембра у Београду. Али смо сматрали да то није довољан легитимитет јер неки други нису желели да праве коалицију са нама. Сада ћемо имати 62 или 63 мандата, уместо 54 колико је било у децембру - додао је он.

         - Најубедљивија победа је у Пећинцима, где смо на излазност од 78 одсто освојили 86 одсто гласова, што је готово невероватно. Желим да честитам, уз честитке Александру Шапићу, желим да честитам професорки Туркулов, јер таква победа у Новом Саду, где смо освојили 45 мандата и добили скоро 53 одсто гласова - рекао је Вучић.

         Он је нагласио да је то било значајно, посебно имајући у виду да је опозиција у Новом Саду изашла у две или три колоне, а да је излазност била добра, 50 одсто.

         - У Нишу, као што смо и очекивали, била је најтежа политичка утакмица. Оно што је важно, то је да ћемо у Нишу имати већину за вероватно три мандата више, укупно 32 мандата, 31 је потребан за већину - рекао је Вучић.

         Додао је да ће његов предлог председнику Српске напредне странке бити да се разговара и да се види како и на који начин да се проблеми у том граду у будућности решавају, јер је листа групе грађана, а то нису биле опозиционе политичке странке, већ листа доктора Милића, добила чак 23 одсто гласова.

         - То је огроман број гласова. И то ни на који начин не оспоравамо и не смемо да не покажемо поштовање - закључио је Вучић.

         Он је навео да су невероватни успеси и резултати посебно у општинама на северу Војводине.

         - Готово је невероватно да је наша листа добила незамисливих 50 одсто у Суботици, можда је то и чудеснији и већи резултат од овога у Новом Саду. А наши партнери Савез Војвођанских Мађара 27 одсто гласова - рекао је Вучић.

         Додао је да су свуда у Војводини, у Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици освојили преко 63 одсто гласова.

         Што се Београда тиче, Вучић је рекао да су сигурно победили у 15 од 17 општина и да је још увек неизвесно у две општине.

          - Предстоји нам тежак рад и много проблема. Очекује нас тешко време, ужасно тешко веме за које нисмо ни криви, ни заслужни, а биће само теже. Морамо да чувамо своју земљу, мир и своју слободу. Желим да се захвалим грађанима Србије на огромној подршци, љубави и пожртвовању. То је залог за успешнију будућност - поручио је Вучић.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари