Вулин: Српски свет је наш пут - процес уједињења је започет и више се не може зауставити

„ПОСЛЕ СВЕСРПСКОГ САБОРА ВИШЕ НИШТА НЕ ТРЕБА И НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ИСТО“

* Потпредседник Владе Србије Александар ВУЛИН : Срби су постали јединствен политички народ, свестан себе, својих интереса и свог простора

* „Један смо народ и ни један Србин не сме бити ван националног бића, без обзира да ли у Бога верује по православном, исламском или католичком учењу. Знам да ово није став председника Александра Вучића, али српски свет је наша реалност и наш пут. Када то знамо, онда знамо и какав је наш однос преме ЕУ, НАТО, БРИКС и сваком другом изазову. Процес уједињења је започет и то се више не може зауставити

____________________________________________________________

          ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије Александар Вулин поручио је да се након Свесрпског сабора српско национално питање мора решавати јединствено.

          - Као што после резолуције о геноциду ништа није било, исто ни после Свесрпског сабора више ништа не треба и не може да буде исто. Оно што нису успели Карађорђевићи, успео је председник свих Срба Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик, Срби су постали јединствен политички народ, свесни себе, својих интереса и простора на коме живе - рекао је Вулин.

          Каже да су Срби потврдили да се српско национално питање може решавати само као јединствен процес.

          - Питање Косова и Метохије је неодвојиво од питања Републике Српске, а положај Срба у Црној Гори није ништа мање значајан од положаја Срба у Северној Македонији, Хрватској или Словенији - навео је Вулин.

          Истиче да је Сабор потврдио колико је Српска православна црква суштински значајна за само постојање Срба.

           - Али и по први пут изразио захвалност за све што су за наш народ учинили и Срби муслимани и Срби католици, исправљајући тако још једну наметнуту поделу која је уз поделу на партизане и четнике оставила најдубље и најтеже последице. Један смо народ и ни један Србин не сме бити ван националног бића, без обзира да ли у Бога верује по православном, исламском или католичком учењу. Знам да ово није став председника Александра Вучића, али српски свет је наша реалност и наш пут. Када то знамо, онда знамо и какав је наш однос преме ЕУ, НАТО, БРИКС и сваком другом изазову. Процес уједињења је започет и то се више не може зауставити - поручио је Вулин.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари