147. „Дерби“: Жеља свих да победи фудбал

ВЕЧЕРАШЊИ ДУЕЛ СУДИЋЕ НАЈБОЉИ СРПСКИ СУДИЈА МИЛОРАД МАЖИЋ, БИЋЕ МУ ТО ДЕВЕТИ ПУТ У КАРИЈЕРИ ДА СУДИ „ВЕЧИТИ ДЕРБИ“

           Партизан и Црвена звезда вечерас од 19 часова одмериће снаге у 9. колу Суперлиге. Биће то 147. „вечити дерби“.

           Црно-бели овај дерби дочекују као лидери на табели са 21 освојеним бодом, бод више од трећепласиране Црвене звезде. Тренери оба тима, Марко Николић и Ненад Лалатовић истичу да фаворита нема, али такође верују да њихови тимови могу до победе.

           Статистика каже да је у досадашњим дуелима скор 60:43 у корист Звезде, док су 43 меча завршена нерешено. У последњих десет дербија више успеха опет су имали црвено-бели (6:4), с тим што је Партизан тријумфовао на последњем дуелу, у априлу ове године.

           Жеља свих је да победи фудбал. Организатор је, сходно томе, одрадио све припреме за предстојећи дерби. Капије стадиона Партизана биће отворене већ у 16.30 часова, биће вршена строга контрола на улазима, а новитет на овом дербију биће да на стадион нико неће моћи да уђе после 18.30 сати, односно пола ста пре почетка меча.

           Вечерашњи дуел у Хумској судиће најбољи српски судија Милорад Мажић. Арбитру из Врбаса биће то девети пут у каријери да суди „вечити дерби“. Помоћници судије, који је ове године делио правду и на Мундијалу у Бразилу, биће Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, иза гола стајаће Дејан Филиповић и Роберт Киш Чепеги, док ће судијску екипу чинити и Срђан Каурин.

           Мондо
 

Слични садржаји

Коментари