Блатер дао Путину уверавања да ће се светско првенство 2018. сигурно одржати у Русији

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ТО ВАЖНО ПОГОТОВО У САДАШЊОЈ ГЕОПОЛИТЧКОЈ СИТУАЦИЈИ У СВЕТУ

Џозеф Блатер и Владимир Путин

        ПРЕДСЕДНИК FIFA Џозеф Блатер - којег је Владимир Путин примио у Константиновском дворцу у Санкт Петербургу - дао је шефу руске државе уверавања да ће се светско првенство 2018. године сигурно одржати у Русији.

        До сусрета је дошло пред почетак жребања за мундијал-2018 на који је стигло комплетно руководство FIFA.

        Блатер је Путину рекао и ово: „Желим да Вас обавестим да је Извршни комитет FIFA претходних дана усвојио нову резолуцију којом уверава Руску Федерацију да је апсолутно привржен одржавању светског фудбалског првенства 2018-те у Русији“.

        Још је додао: „Ми у FIFA смо апсолутно уверени да ће Русија успешно организовати тај мундијал. Ми Русију у томе потпуно подржавамо. Ово је посебно важно у садашњој геополитичкој ситуацији у свету“.

        Па закључио: „Желим да се захвалим и Вама, господине Председниче, и Руској Федерацији и њеном народу који се са пуним правом може поносити и Вама и правом да организује светски фудбалски шампионат 2018. године“.

        Утакмице првенства света у Русији играће се у Москви, Калињинграду, Санк Петербургу, Волгограду, Казању, Нижњем Новгороду, Самари, Саранску, Ростову-на-Дону, Сочију и Јекатеринбургу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари