Блатер у Цириху разговарао с Караџићем и Вокријем

ПРЕДСЕДНИК ФИФА ТРАЖИ ДА СЕ ДО КРАЈА ОКТОБРА НАЂЕ РЕШЕЊЕ ДА „МЛАДИ ИГРАЧИ С КОСОВА“ ИГРАЈУ МЕЂУНАРОДНЕ УТАКМИЦЕ

Сеп Блатер

  • Фудбалски савез Србије и Фудбалска федерација Косова договорили су се на састанку да даље разговарају о потенцијалним начинима за промовисање фудбала на Косову с крајњим циљем да се пронађе узајамно корисно решење, наводи се у саопштењу ФИФА

        ПРЕДСЕДНИЦИ фудбласких савеза Србије и Косова - на састанку у Цириху с председником Светске фудбалске федерације (ФИФА) Сепом Блатером - данас су се сагласили да наставе разговоре о начинима како да се даље промовише фудбал на Косову, саопштила је ФИФА.

        У саопштењу се наводи да су делегације, предвођене председницима савеза, Томиславом Караџићем и Фадиљом Вокријем, водиле „плодоносне“ разговоре и да је договорено да се опет састану до краја новембра уочи састанка Извршног одобра ФИФЕ 4. и 5. децембра.

        „Фудбалски савез Србије и Фудбалска федерација Косова договорили су се на састанку да даље разговарају о потенцијалним начинима за промовисање фудбала на Косову с крајњим циљем да се пронађе узајамно корисно решење“, наводи се у саопштењу.

        Додаје се да је састанак уследио пошто се Блатер у јуну током посете Србији састао с премијером Ивицом Дачићем и изразио намеру да приближи два фудбалска савеза у оквиру мисије светске организације да промовише фудбал и омогући људима на Косову одговарајућа средства за развој тог спорта.

        У делегацији Фудбалског савеза Србије поред председника Томислава Караџића су били потпредседник Иван Ћурковић и генерални секретар Зоран Лаковић, док су косовски савез представљали председник Фадиљ Вокри, генерални секретар Ерол Салиху и члан извршног одбора Фламур Буњаку.

        Током посете Србији Блатер је у јуну рекао да би до краја октобра требало да се нађе решење да „млади играчи с Косова“ играју међународне утакмице.

        ФИФА је у децембру прошле године одлучила да Косово може да игра међународне пријатељске утакмице иако није члан те организације, а Извршни одбор Фудбалског савеза Србије је потом саопштио да ће Косово неке утакмице које се буду играле у иностранству, у категоријама млађих узраста, жена и клубова, морати да протекну без истицања било каквих националних обележја.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари