Дерби свих дербија: Меси или Роналдо?

БАРСЕЛОНА И РЕАЛ МАДРИД ВЕЧЕРАС ОД 18:00 НА „КАМП НОУ“

ИГРАЈУ 167. ДУЕЛ У ПРИМЕРИ

        ПРВИ судар шпанских титана у сезони, многи су пре старта Примере замишљали као епски чин где ће у првим борбеним редовима два најскупља тима на свету гледали битку „два на два“ уместо „један на један“.

        Међутим, пред вечерашњи дуел на „Камп Ноу“ (18.00, ТВ СК 1), Барселона и Реал Мадрид ни изблиза не сијају како то играчки потенцијал наговештава, а поготово због повреда тандеми Нејмар-Меси и Роналдо-Бејл не делују моћно.

        Месија мало кочи фамозна повреда мишића, али он је и даље неумољив, Нејмара шпански медији критикују због театралности, Бејл има мистичну повреду леђа и још није спреман, а једино Кристијано Роналдо сија пуним сјајем.

        - Класико ће одредити даљи ток сезоне - Пикеову тезу, потврдио је и везиста Барселоне Андрес Инијеста. - Победа нам доноси шест бодова предности и много више самопоуздања за наредни период, а Реалу ствара додатни притисак. Играмо пред својим навијачима, урадићемо све да добијемо ову утакмицу.

        Тренери Герардо Тата Мартино као и Карло Анћелоти дебитују у „класику“, свако има бреме успеха претходника, с тим да је шефу струке Каталонаца пропао план „Анти Роналдо“ јер су Пике и Алвеш доживели лакше повреде. Карло Анћелоти је на жеравици јер Анхел ди Марија блиста, а навијачи и председник очекују да у постави заигра Герет Бејл.

ПОБЕДНИК УГЛАВНОМ ШАМПИОН

        У последњих девет сезона укупни победник „класика“ углавном је био шампион. Само прошле сезоне традиција је изневерена јер је Реал Мадрид био бољи у међусобним дуелима, а шампионски пехар.

        - Велшанин је коначно здрав, може да игра. И биће на терену, и то по десној страни, јер на тој позицији највише воли да игра - истакао је Анћелоти. - Нисам нервозан пред „класико“, али с обзиром на то да знам његову димензију и важност, веома се радујем што ћу постати део те историје. Ми можда нисмо у топ-форми, али није ни Барселона. Све је отворено иако домаћин има предност само због амбијента. Каталонци имају много самопоуздања јер нису мењали тим, а анализирао сам мечеве Реала на „Камп Ноу“ последњих година и покушаћемо да играмо као у полуфиналу Купа прошле сезоне кад је Мурињов тим победио 3:1.

        Шпанским медијима и аналитичарима предвиђања и комбинаторику покварио је Карим Бензема, који се повредио. Вероватно ће Роналдо играти класичног шпица, Бејл и Ди Марија по крилима и Иско као плејмејкер. Могуће је да се Анћелоти одлучи за Морату као шпица, а у том случају вероватно Иско почео на клупи.

        - Дерби ништа неће решити, нисмо опседнути резултатом у Барселони. Сезона је дуга, можда тренутно нисмо у великој форми, али овај тим може да блесне сваког момента - уверавао је Серхио Рамос.

        Ундијано Маљенко добио је част да води 167. првенствени дуел који ће бити само наставак једног спектакла који траје још од 1929. године.

МИЈАТОВИЋ: БАРСА У ПРЕДНОСТИ

        ПРЕДРАГ Мијатовић носио је дрес Реал Мадрида и добро зна шта „класико“ носи:

        - Нема јаче утакмице у свету, иако сам заговорник тезе да у дербијима нема фаворита, малу предност дајем Барселони. То не значи да је Реал инфериорнији тим, већ да су Каталонци претрпели много мање измена у тиму - сматра Мијатовић, а онда на више тема додаје - Нејмар није фолирант, он само чудесно дрибла па ривалу не остаје ништа друго него да га фаулира, а он лаган пада као стрела. Анћелоти и Мартино су одлични тренери, само јавност мора да има стрпљења и разумевања за њих.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД

        СТАДИОН: „Камп Ноу“. Судија: Удијано Маљенко. Почетак: 18.00.

        БАРСЕЛОНА: Виктор Валдес - Монтоја (Алвеш), Пујол, Маскерано, Адриано - Бускатс, Ћави, Инијеста - Педро, Меси, Нејмар.

        РЕАЛ МАДРИД: Дијего Лопез - Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело - Кедира, Модрић - Ди Марија, Иско (Бензема), Бејл - Роналдо.

        БИЛАНС: 166 64 32 70 259:270

МЕСИ - РОНАЛДО

        11 мечева 12

        12 голова 15

        3 асистенц. 3

НЕЈМАР - БЕЈЛ

        11 мечева 5

        2 голова 1

        6 асистенц. 1

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари