Клоп: Остала нада - Венгер: Победа тима

БОРУСИЈА ЈЕ ПОРАЗОМ ПРЕД СВОЈИМ НАВИЈАЧИМА ОД АРСЕНАЛА (0:1) ДОВЕЛА У ПИТАЊЕ ПЛАСМАН У ОСМИНУ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА

         Тренер Борусије верује да је његова екипа поразом од Арсенала изгубила само битку а не и рат, док менаџер „тобџија“ задовољно трља руке после тријумфа на гостовању и добре припреме за меч са Манчестер јунајтедом.

         Борусија је поразом пред својим навијачима од Арсенала (0:1) довела у питање пласман у осмину финала Лиге шампиона.

         Актуелни вицешампион има три бода мање од Наполија и „тобџија“ на табели групе Ф, али и наду да у наредна два дуела могу да обезбеде пласман у други круг такмичења.

         „Нисмо успели да искористимо шансе на мечу. Имали смо много добрих тренутака, али нисмо били довољно прецизни. Имали смо 11 удараца на гол пре него што су они постигли погодак. То некада изгледа као да су се бранили са четири ноге. Ми смо изгубили овај меч, али не и наду за пролаз. Остају нам још два дуела“, изјавио је Јирген Клоп после пораза.

         Клоп је додао да Арсенал са оваквом игром може и до „ушатог пехара“.

         „Да, Арсенал може да освоји Лигу шампиона. Млад су тим, здрав и технички поткован. Добили су против нас једну паметну утакмицу и таквим путем могли би да играју и финале и победе, али само ако у њему за противника не добију Бајерн“, додао је тренер Борусије.

         Менаџер Арсенала Арсен Венгер истакао је да је његов тим остварио много важну победу.

         „Ово је велики тријумф моје екипе, који ће јој подићи и самопоуздање. Нас већ у недељу очекује још један тежак меч против Манчестер јунајтеда у Премијер лиги и надам се да ће екипа играти исто овако. Функционисали смо као прави тим. Одиграли смо фантастично, пре свега у одбрани, и нисмо правили глупе грешке на средини терена, јер знамо да Борусија то увек може да казни. После лошије игре у првом полувремену када је ривал извршио озбиљан притисак, у другом смо деловали боље. И после датог гола имали смо кикс, али смо након тога били и у прилици да постигнемо други“, рекао је менаџер Арсенала.

         Јунак меча Арон Рамзи био је пресрећан због победе.

         „Остварили смо веома важан тријумф. Било је то тешко урадити против одличне екипе и пред великим бројем веома бучних навијача. Били смо сконцентрисани у најважнијим тренуцима и искористили смо своје шансе“, истакао је Рамзи.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари